Σάββατο, 30/03/2024 | 04:20

Ανδρέας Κτενάς: «Νέο σημαντικό έργο 713.000 ευρώ σε Σφακιώτες και Άγιο Νικήτα»

218 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/02/2023, 5:28 μμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Νέο σημαντικό έργο 713.000 ευρώ σε Σφακιώτες και Άγιο Νικήτα» – Δημοπρατήθηκαν ασφαλτοστρώσεις & συντηρήσεις 

 

Ασφαλτοστρώσεις, τεχνικά έργα απορροής ομβρίων υδάτων και αντιστήριξης πρανών, αποκατάσταση πεζοδρομίων, αντιμετώπιση καθιζήσεων και διαγραμμίσεις – κυρίως στους Σφακιώτες (Λαζαράτα, Σπανοχώρι, Ασπρογερακάτα, Πινακοχώρι, Ι.Μ. Αγ. Ιωάννου στο Λιβάδι Καρυάς), αλλά και σε σημεία του Άγιου Νικήτα – περιλαμβάνει το νέο μεγάλο έργο για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας, προϋπολογισμού 713.000 ευρώ, που προκήρυξε σήμερα (15/2/2023), η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).

 

«Ένα ακόμα σημαντικό έργο, 713.000 ευρώ, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των Σφακιωτών, για τη βελτίωση του άξονα Λευκάδα – Καρυά. Ένα έργο για το οποίο είχαμε δεσμευτεί, εκπονήσαμε τη σχετική μελέτη, εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση και πλέον παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.

 

Πρόκειται για βασικό δρόμο, που δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και που είναι πολύ ταλαιπωρημένος από τις συνεχείς παρεμβάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, ιδίως το τμήμα Σπανοχώρι – Λαζαράτα – Ασπρογερακάτα, το οποίο πρόκειται να αποκατασταθεί.

 

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί συνέχεια των εκτεταμένων ασφαλτοστρώσεων σε Καρυά και Πηγαδησάνους, και την τοποθέτηση παλλόμενων φαναριών στα Λαζαράτα, ενώ ακολουθεί και η ασφαλτόστρωση στην Σκατζολιά. 

 

Παράλληλα, σημαντικές παρεμβάσεις θα γίνουν στο οδόστρωμα και στα πεζοδρόμια του Άγιου Νικήτα και της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Λιβάδι Καρυάς.

 

Το σχέδιο μας για ανάπτυξη της Λευκάδας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δίνει έμφαση σε κάθε γωνιά της Π.Ε. Λευκάδας. Συνεχίζουμε με συνέπεια και αμείωτους ρυθμούς να υλοποιούμε και να δημοπρατούμε έργα ουσίας» αναφέρει σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών είναι 14 Μαρτίου 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα