Πέμπτη, 28/03/2024 | 12:28

Η Πρέβεζα γιορτάζει τα Θεοφάνεια -Το πρόγραμμα των εορτασμών στο Δήμο

593 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/01/2023, 3:09 μμ | 0 σχόλια

Με λαμπρότητα θα γιορταστούν τα Θεοφάνεια στην Πρέβεζα αφού ο Αγιασμός των Υδάτων αποτελεί κορυφαία στιγμή για μια πόλη με πλούσια ναυτική παράδοση.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, όπου στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους ώρα 6 το απόγευμα, θα τελεστεί η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Θεοφανείων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσοστόμου.
Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου παραμονή των Θεοφανείων το πρωί στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει τον αγιασμό, ενώ στις 6 το απόγευμα θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.
Την Παρασκευή ανήμερα των Θεοφανείων μετά τη λειτουργία στον Ι.Ν Άγιου Χαραλάμπους στις 11 το πρωί ο Σεβασμιότατος θα τελέσει τον Αγιασμό των υδάτων στον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο.
Η ρίψη του Σταυρού θα γίνει από θαλάσσης (όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια) δίνοντας το “σύνθημα” στους κολυμβητές να συναγωνιστούν για την ανάσυρση του μαρμάρινου Σταυρού , συνοδεία αλιευτικών και άλλων σκαφών που θα συνοδεύουν το σκάφος στο οποίο θα επιβιβαστεί ο Μητροπολίτης.
Τα Θεοφάνεια θα γιορταστούν σε κάθε γωνιά του Δήμου με επίκεντρο για τη Δ.Ε Ζαλόγγου την παραλία του Καναλίου και τη Γέφυρα της εισόδου στη Δ.Ε Λούρου, παρουσία των αρμόδιων αντιδημάρχων Γιώργου Σαριάνογλου και Νίκου Παγγέ αντίστοιχα.
Τέλος το Σάββατο γιορτή της Συνάξεως του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα