Σάββατο, 20/04/2024 | 16:41

Ανδρέας Κτενάς: «Η συλλογική προσπάθεια επέφερε 381.000 ευρώ στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεγανησίου»

310 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/01/2023, 3:16 μμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Η συλλογική προσπάθεια επέφερε επιχορήγηση 381.000 ευρώ στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεγανησίου» – Ένταξη του επενδυτικού σχεδίου για Ελαιοτριβείο στον Αναπτυξιακό Νόμο

 

Στη Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεγανησίου, της 18ης Δεκεμβρίου 2022, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, όπου υπήρξε ενημέρωση των μελών για την επιχορήγηση με 381.255,75 ευρώ, από τον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/16, του επενδυτικού σχεδίου του συνεταιρισμού για τη δημιουργία ελαιοτριβείου.

 

«Με μεγάλη χαρά παρευρέθηκα στη γενική συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεγανησίου, όπου έγινε ενημέρωση σχετικά με την σπουδαία εξέλιξη της επιχορήγησης με 381.000 ευρώ, μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, για την κατασκευή ενός σύγχρονου ελαιοτριβείου στο Μεγανήσι, που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς, ακολουθώντας το πλαίσιο των διεθνών προτύπων διασφάλισης ποιότητας.

 

Όλα ξεκίνησαν από την επίσκεψη του Πρόεδρου και μελών του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού στο γραφείο μου, όπου μου εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμβάλλω στην υπαγωγή του επενδυτικού τους σχεδίου στον Αναπτυξιακό Νόμο.

 

Είναι γνωστό ότι ως Περιφερειακή Αρχή δίνουμε μεγάλη έμφαση στον Πρωτογενή Τομέα. Στο πλαίσιο αυτό τους συμπαραστάθηκα αμέριστα και το επιστέγασμα αυτής της μακράς και κοινής προσπάθειας ήρθε με την ένταξη της επένδυσης το Δεκέμβριο. 

 

Πλέον, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεγανησίου έχει στα χέρια του ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο για να ξεκινήσει οργανωμένα και με τη συμμετοχή όλων των μελών του, το εγχείρημά του για την επίτευξη του μεγάλου στόχου. 

 

 

Χαιρόμαστε ειλικρινά που βάλαμε ένα λιθαράκι στο όραμα του Συνεταιρισμού για μια επένδυση, που θα στηρίξει τους παραγωγούς του νησιού, θα δώσει προστιθέμενη αξία στο παραγόμενο ελαιόλαδο και θα προσφέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Μια επένδυση, που θα βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό και την εξωστρέφεια του αγροτικού τομέα του Μεγανησίου και στην αλλαγή νοοτροπίας. Μια επένδυση, που αποτελεί απόδειξη της δύναμης που έχει η συλλογική προσπάθεια μέσα από την ενεργή συμμετοχή σε ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς» ανέφερε ο κ. Κτενάς.

 

Δείτε βίντεο με την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας στη συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεγανησίου: https://www.youtube.com/watch?v=lkgnJWuwW5Y&list=PL_2mPNUW8A748SSRkJfFF4UevBPZcJRf3

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα