Τετάρτη, 17/04/2024 | 23:51

Ανακύκλωση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης-υπόδησης στο Δήμο Πρέβεζας

347 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/01/2023, 6:15 μμ | 0 σχόλια

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Πρέβεζας  κ. Νίκου  Γεωργάκου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας “REGYCOM” κ. Βαγγέλη Αράπη, η σύμβαση  για  την προμήθεια και εγκατάσταση κάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης ειδών ένδυσης και υπόδησης , παρουσία του αρμόδιου  αντιδημάρχου Περιβάλλοντος  κ. Γρηγόρη Κουμπή και του διευθυντή του  τμήματος κ. Ευάγγελου  Καζούκα.

 

Πιο  συγκεκριμένα  σε  επιλεγμένα σημεία των τριών Δημοτικών Ενοτήτων θα τοποθετηθούν ευδιάκριτοι και καλαίσθητοι μωβ  κάδοι στους οποίους οι δημότες θα μπορούν να εναποθέτουν μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια,  τα οποία θα συλλέγει στη συνέχεια η εταιρία και θα προβαίνει στην κατάλληλη διαλογή  με σκοπό τη  διάθεσή τους σε επανάχρηση ή σε ανακύκλωση για δημιουργία πανιών καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και συναφούς υλικού. Επίσης  μέρος αυτών μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κοινωνικές δράσεις στην Ελλάδα.

 

Ο  Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος ανέφερε σχετικά:

«Η νέα  δράση ανακύκλωσης   που υλοποιεί ο  Δήμος μας  αφενός θα μειώσει τον όγκο των απορριμμάτων  εξοικονομώντας  πόρους και προστατεύοντας το περιβάλλον και αφετέρου θα προωθήσει την ιδέα της  κοινωνικής ευθύνης, της αειφορίας και της «πράσινης» οικονομίας. 

 

Σε μια περίοδο όπου περισσότερο από  ποτέ απασχολεί τον πλανήτη μας η κλιματική αλλαγή ,απλές καθημερινές κινήσεις μπορεί να  αποδειχτούν πολύτιμες για το  μέλλον. 

 

Οι νέοι κάδοι ανακύκλωσης  μεταχειρισμένων ρούχων και  υποδημάτων θα  εγκατασταθούν σύντομα σε Πρέβεζα, Λούρο και Ζάλογγο και  οι δημότες θα  ενημερωθούν τόσο για τα σημεία τοποθέτησης όσο και για τη χρήση τους».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα