Παρασκευή, 29/03/2024 | 02:13

Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας: “ Μια Ιστορία Χωρίς όνομα ”

253 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/12/2022, 9:46 πμ | 0 σχόλια

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας συνεχίζει το αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο με την “ Μια Ιστορία Χωρίς όνομα ”!

Πιστή στο ραντεβού της με το 8ο αφιέρωμα για το ιταλικό σινεμά η κινηματογραφική λέσχη Πρέβεζας θα προβάλλει στο τρίτο μέρος του αφιερώματος την ταινία «Μια Ιστορία Χωρίς όνομα/ Una storia senza nome»(2018) σε σκηνοθεσία του Ρομπέρτο Αντό την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου(21:00) στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Πρέβεζας με ελεύθερη είσοδο. 

Λίγα λόγια για την ταινία “ Μια Ιστορία Χωρίς όνομα ”

Η Βαλέρια, η νεαρή γραμματέας ενός παραγωγού ταινιών. Ζει μια απομονωμένη ζωή, στην ίδια πολυκατοικία με τη μητέρα της, και γράφει ανώνυμα σενάρια για έναν επιτυχημένο σεναριογράφο, τον Αλεσάντρο Πες. Μια μέρα τη γυναίκα πλησιάζει ένας μυστηριώδης συνταξιούχος αστυνομικός που θέλει να της πει την ιστορία ενός εγκλήματος. Η Βαλέρια είναι επιφυλακτική αλλά συνεπαρμένη από τα λόγια του. Όταν πηγαίνει σπίτι, χρησιμοποιεί αυτό που άκουσε για να γράψει ένα σενάριο που οι παραγωγοί περίμεναν με αγωνία. Θα είναι το επόμενο σενάριο του Αλεσάντρο Πες. Το σενάριο πάει πολύ καλά, σε σημείο που ξένες ομάδες δείχνουν ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση της ταινίας και ένας μάλλον ηλικιωμένος αλλά σεβαστός Αμερικανός σκηνοθέτης προσλαμβάνεται για να την γυρίσει. Αλλά αυτή η πλοκή αποδεικνύεται επικίνδυνη: το Storia senza nome, ή «Story without a Name», είναι στην πραγματικότητα μια ιστορία για τη μυστηριώδη κλοπή του διάσημου πίνακα του Caravaggio, «The Nativity», που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο το 1969 από τη μαφία. 

Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Αντό | Roberto Andò | Παραγωγή: 2018  | Παίζουν: Micaela Ramazzotti, Renato Carpentieri, Laura Morante, Alessandro Gassmann, Jerzy Skolimowski, Gaetano Bruno, Antonio Catania | Διάρκεια:110’

Σχετικά με το αφιέρωμα

Για όγδοη χρονιά το αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο στην Ελλάδα επιστρέφει “ζωντανά” έπειτα από δυο χρόνια ηλεκτρονικής αποκλειστικά λειτουργίας λόγω της πανδημίας. Φέτος το αφιέρωμα, μια διοργάνωση του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL και την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Tempo Forte, θα παρουσιάσει έξι ταινίες αντιπροσωπευτικές της πιο πρόσφατης Ιταλικής κινηματογραφικής παραγωγής. Οι ταινίες του αφιερώματος θα προβάλλονται σε 22 πόλεις στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών της Ελλάδας (ΟΚΛΕ).

Το αφιέρωμα εντάσσεται στην ευρύτερη προβολή του Ιταλικού κινηματογράφου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL σε συνέργεια του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας επιστρέφει δυναμικά μετά την  αναγκαία παύση των προβολών μας λόγω κορωνοϊού και ξεκινά να προβάλλει ταινίες με κέντρο τον άνθρωπο, την πολυπολιτισμικότητα του καιρού μας, τα έντονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες. Η Κινηματογραφική Λέσχη ανανεώνεται, καινοτομεί, δρα και αλληλεπιδρά ως ζωντανός οργανισμός με φεστιβάλ και πολιτιστικούς συλλόγους.

Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στα social media καθώς και στο blog της για να ενημερώνεστε για κάθε μας δράση. 

Facebook :  @kileprevezas

Blogspot : kileprevezas.blogspot.com

Email : kileprevezas@gmail.com

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα