Τετάρτη, 01/02/2023 | 04:32

Θερμό χειροκρότημα για το έργο “Ο Μπεχτσής” -Συνεχίζονται οι παραστάσεις από το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας

243 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/12/2022, 9:21 μμ | 0 σχόλια

Θερμό χειροκρότημα για το έργο “Ο Μπεχτσής”
Συνεχίζονται οι παραστάσεις από το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα
Το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού αποσπά το βραβευμένο κείμενο του Κώστα Λάκη “Ο Μπεχτσής/Ο Νυχτοφύλακας” σε σκηνοθεσία Λίλης Σακκά, που παρουσιάζει στην πόλη μας το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας, στο ζεστό χώρο που έχει δημιουργήσει στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα.
Στην πόλη μας για την πρεμιέρα βρέθηκε και ο Κώστας Λάκης, ο οποίος δέχθηκε τα συγχαρητήρια του κοινού τόσο αυτός όσο και όλοι οι συντελεστές της παράστασης.
Ένα έργο που δικαιολογημένα κέρδισε κοινό και κριτική επιτροπή και απέσπασε το 1ο βραβείο στο Διαγωνισμό «Culture Is Athens» του Δήμου Αθηναίων τον Οκτώβριο του 2022, που έγινε με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.


Το έργο αφηγείται την ιστορία δύο μεταναστών στην Αθήνα το 1922. Δύο άνδρες φεύγουν διωγμένοι μαζί με χιλιάδες άλλους Έλληνες από τη Σμύρνη, κουβαλώντας τον ίδιο φόβο και την ίδια ανησυχία για το αβέβαιο μέλλον τους, που ερμηνεύουν με τον καλύτερο τρόπο οι συμπολίτες μας Κοσμάς Μαρκής και Σπύρος Παπαδιώτης, δημιουργώντας εναλλασσόμενα συναισθήματα και στέλνοντας μηνύματα καθόλη τη διάρκεια της παράστασης.
Οι παραστάσεις θα συνεχισθούν στο Κάστρο του Αγίου Aνδρέα κάθε Παρασκευή και Σάββατο μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου. Ώρα έναρξης 21:00.Τιμή εισιτηρίου 7€ και μειωμένο 5€.
Λόγω των περιορισμένων θέσεων γίνεται τηλεφωνική κράτηση στο 6977192779.Προπώληση εισιτηρίων «Το μαγαζάκι στο Ρολόι» Εθνικής Αντιστάσεως 37.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα