Παρασκευή, 19/04/2024 | 13:48

Πρέβεζα: Συνάντηση του συλλόγου πολιτικών συνταξιούχων με τους βουλευτές του νομού

349 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/10/2022, 8:46 πμ | 0 σχόλια

ην προηγούμενη εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Πρέβεζας επεδίωξε και είχε συνάντηση με τους δύο βουλευτές του Νομού κ. Στέργιο Γιαννάκη ( Ν.Δ) και κ. Κώστα Μπάρκα (ΣΥΡΙΖΑ)
Η συνάντηση με τον κ. Γιαννάκη έγινε στις 10/10/2022 στο γραφείο του και με τον κ. Κώστα Μπάρκα, με δική του επιλογή, στο γραφείο του Συλλόγου μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο έθεσε υπόψη τους όλα τα επίκαιρα θέματα, που απασχολούν τους συνταξιούχους ,όπως αυτά έχουν διατυπωθεί στο υπόμνημα της ΠΟΠΣ προς την κυβέρνηση και κόμματα.
Ιδιαίτερα τονίστηκαν
1)Η καθυστέρηση για πέντε χρόνια της απόδοσης της προαιρετικής εισφοράς των 0,20 ευρώ προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που έχει φέρει την ομοσπονδία και τους συλλόγους σε αδιέξοδο και σε αδυναμία πλέον στοιχειώδους λειτουργίας

2)Την ψαλιδισμένη τιμαριθμική αναπροσαρμογή και την εξαίρεση των συνταξιούχων , που έχουν προσωπική διαφορά από αυτήν. Πράγμα πέρα για πέρα άδικο, αφού η ακρίβεια επηρεάζει αρνητικά όλους τους συνταξιούχους και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής όλων χωρίς εξαιρέσεις.

3)Την υποβαθμισμένη παροχή υγειονομικής περίθαλψης, που έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των συντάξεων να διατίθεται για ιατρικές επισκέψεις, συνταγογραφήσεις, εξετάσεις και φάρμακα με ποσοστά συμμετοχής σε πολλές περιπτώσεις να είναι πολύ μεγαλύτερες από το υποχρεωτικό 25%.

4)Την απόδοση των αναδρομικών σε όλους τους δικαιούχους, τη δικαιότερη φορολογία των συντάξεων τη θεσμική επαναφορά της 13 και 14 σύνταξης και των φοροαπαλλαγών ,που ίσχυαν και καταργήθηκαν στην περίοδο των μνημονίων.

5)Το καθολικό αίτημα των συνταξιούχων για την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου , που υποβάθμισε εγκληματικά τις συντάξεις.

6) Την απόδοση στο ακέραιο του νομοθετημένου ποσοστού της οικονομικής ανάπτυξης και της ανόδου του τιμαρίθμου στις συντάξεις.
Η ανταλλαγή απόψεων έγινε σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης. Και οι δύο βουλευτές συμμερίστηκαν τα αιτήματά μας και θα τα προωθήσουν στο κοινοβούλιο και την Κυβέρνηση.
Η μόνη πάντως δέσμευση, που αποκομίσαμε, ήταν η ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών για την απόδοση της προαιρετικής συνδρομής των 0,20 ευρώ, που παρακρατείται αδικαιολόγητα πέντε συνεχή χρόνια, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος Ο Γραμματέας

 

Μπόκιας Σταύρος Τζούρος Θωμάς

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα