Τρίτη, 16/04/2024 | 14:54

Επιμελητήριο Πρέβεζας: Αναπτυξιακό εργαλείο πρώτης γραμμής για την περιοχή!

401 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/10/2022, 4:11 μμ | 0 σχόλια

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Πρέβεζας  τέθηκαν ζωτικής σημασίας ζητήματα για τους επαγγελματίες του νομού Πρέβεζας και δικαίως ο πρόεδρος του φορέα Ιωάννης Μπούρης έκανε λόγο για ιστορικής σημασίας συνεδρίαση, του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας. Ενημέρωση για τον Αναπτυξιακό νόμο έκανε ο κ. Μπούρης προς το σώμα τόσο για τον τομέα της μεταποίησης όσο και τον τομέα του τουρισμού.

Για το νέο ΕΣΠΑ τόνισε ότι θα δώσει τις δυνατότητες ανάπτυξης στις επιχειρήσεις. Αναφέρθηκε στις εγκρίσεις δύο έργων, προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ, συγκεκριμένα την ψηφιοποίηση του Επιμελητηρίου και τα σεμινάρια κατάρτισης. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου και προσωπικά τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, όπου έγινε η εισήγηση από το επιμελητήριο για τα σεμινάρια κατάρτισης και η πρόταση έγινε αποδεκτή. Για την ψηφιοποίηση του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, ο κ. Μπούρης εξήγησε ότι υπάρχει ανάδοχος και ότι στο προσεχές οκτάμηνο, θα έχει υλοποιηθεί το έργο.

Αντικείμενο του έργου είναι η ανάδειξη νέων πληροφοριακών συστημάτων για το Επιμελητήριο Πρέβεζας. Στα πλαίσια του έργου θα δημιουργηθεί κέντρο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Περιλαμβάνει ακόμα ψηφιακές εργασίες πληροφόρησης, δημιουργία ψηφιακού παρατηρητηρίου τοπικής επιχειρηματικότητας, ψηφιακές εξωστρεφείς υπηρεσίες κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του έργου θα υπάρξει και επιπλέον υλικοτεχνικός εξοπλισμός.

Για τα σεμινάρια κατάρτισης την εισήγηση έκανε η υπεύθυνη του έργου κ. Έλενα Ράπτη. Η κ. Ράπτη αναφορικά με το έργο εστίασε στην κατάρτιση , την πρακτική άσκηση την πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων. Το έργο απευθύνεται σε 195 ωφελούμενους ανέργους εγγεγραμμένους σε υπηρεσία απασχόλησης, πρώην ΟΑΕΔ, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, με σκοπό αφενός την ενίσχυση της επαγγελματικής τους ικανότητας και αφετέρου την εργασιακή τους επανένταξη. Η κατάρτιση θα έχει διάρκεια 200 ώρες θεωρίας και θα επιδοτείται με 5 ευρώ μικτά ανά ώρα. Η πρακτική άσκηση θα είναι 50 ώρες και θα επιδοτείται κι αυτά με 5 ευρώ μικτά ανά ώρα. Θα οδηγήσει στις εξετάσεις και λήψεις πιστοποίησης.

Στο διασυνοριακό πρόγραμμα Fresh way αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας και στάθηκε στη συνάντηση που υπήρξε προς αυτή την κατεύθυνση με την ΕΤΒΑ-ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων. Τα θέματα που συνολικά απασχόλησαν τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας ήταν: Επικύρωση πρακτικού Νο 5/18-07-2022 της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Ενέργειες και δράσεις της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Ανάδειξη αναδόχου-Υπογραφή σύμβασης κατόπιν Ηλεκτρονικού Ανοικτού Δημόσιου Διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Ψηφιακό Κέντρο Υπηρεσιών μιας Στάσης για τη διοικητική εξυπηρέτηση & την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του Νομού Πρεβέζης», Ανάδειξη αναδόχου-Υπογραφή σύμβασης κατόπιν Ηλεκτρονικού Ανοικτού Δημόσιου Διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ», Αποδοχή πρόσθετης επιχορήγησης προς το Επιμελητήριο Πρέβεζας στα πλαίσια υλοποίησης του έργου με τίτλο “Cross-border mechanisms for Green Intermodal and Multimodal Transport of FRESH products”, ακρωνύμιο “FRESH WAYS” και MIS 5003373, Έγκριση 2ης τροποποίησης Προϋπολογισμού έτους 2022 του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Έγκριση ισολογισμού και οικονομικών καταστάσεων, φύλλου ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή και οικονομικού απολογισμού έτους 2021 του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Υποβολή Πρότασης στο Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Euro-MED στα πλαίσια της από 27/06/2022 δημοσιοποίησης της 2ης πρόσκλησης της Διαχειριστικής Αρχής,Έγκριση οικονομικής ενίσχυσης στο Σύνδεσμο Βιοτεχνών Υδραυλικών Θερμικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Ν. Πρέβεζας για την κάλυψη μισθοδοσίας των υπαλλήλων που είναι δανειζόμενοι στο Επιμελητήριο Πρέβεζας.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, μέσα από τα θέματα, αναδείχθηκε ο ξεχωριστός ρόλος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας για την ευρύτερη περιοχή μας, το οποίο αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο πρώτης γραμμής.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα