Τρίτη, 16/07/2024 | 18:04

Μπαράζ κινητοποιήσεων εξαγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Πρέβεζας

407 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/10/2022, 8:48 πμ | 0 σχόλια

Τη κυβέρνηση και την πολιτική της στο χώρο της Υγείας για τις ελλείψεις προσωπικού στο ΕΣΥ κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου εργαζομένων σε δήλωση τους μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση που έγινε την Πέμπτη το μεσημέρι με τη συμμετοχή των γιατρών του Νοσοκομείου.
Τόσο ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ) Κώστας Κύρλας όσο και το μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΗ Δημήτρης Παχατουρίδης αναφέρθηκαν στα οξυμένα όπως τα χαρακτήρισαν προβλήματα του νοσοκομείου Πρέβεζας με τα συνεχόμενα εντέλλεσθε και τις παρατεταμένες εφημερίες και μετέφεραν την απόφαση των εργαζομένων να μην αφήσουν να διαλυθεί το δημόσιο και δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας.
“Πρέπει η Πρέβεζα να βρει την Υγεία της” είπε ο κ. Παχατουρίδης και εξήγησε ότι αφορμή για τη συνάντηση στην Πρέβεζα ήταν όλα όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο όπως “εντέλλεσθε” σε συναδέλφους που βρίσκονται σε άδεια.


Στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Νοσοκομείου της Πρέβεζας αναφέρθηκε και ο Κώστας Κύρλας και σημείωσε ότι στη γενική συνέλευση περιγράψαμε τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε τμήμα, αναφερθήκαμε με διεξοδικό τρόπο στις αιτίες τις οποίες προκαλούν αυτά τα προβλήματα στη στελέχωση, στα προβλήματα υπερεφημέρευσης και στα συνεχόμενα “εντέλλεσθε”
“Όλο αυτό το σκηνικό δημιουργεί μια έκρυθμη κατάσταση, την οποία ως γιατροί μέσα από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας την αναδείξαμε στη διοίκηση του Νοσοκομείου” συνέχισε ο κ. Κύρλας και σημείωσε τέλος ότι στη γενική συνέλευση πάρθηκε απόφαση να γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εκλογές ώστε να εκλεχθεί τριμελής επιτροπή ιατρών Νοσοκομείου που θα υπάγεται στην Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου και το οποίο θα μπορεί άμεσα να παρεμβαίνει και να αναδεικνύει τα προβλήματα του ιατρικού σώματος στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα