Παρασκευή, 19/04/2024 | 12:44

Δεκάδες μέλη των χορευτικών τμημάτων του Δήμου Πρέβεζας άνοιξαν το χορό της νέας χρονιάς

421 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/10/2022, 10:33 πμ | 0 σχόλια

Με τη συμμετοχή δεκάδων μελών και φίλων των χορευτικών τμημάτων του Δήμου Πρέβεζας τελέστηκε τη Δευτέρα 17/10 το απόγευμα ο καθιερωμένος αγιασμός ενόψει της έναρξης των μαθημάτων στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου.

Ιδιαίτερα μεγάλη και ελπιδοφόρα για τη συνέχιση των παραδόσεών μας ήταν η συμμετοχή των μικρών παιδιών που στελεχώνουν τα παιδικά χορευτικά τμήματα αλλά και των νέων μελών που αγαπούν το χορό και την παράδοση. Τα μαθήματα εκτός της πόλης της Πρέβεζας θα γίνονται τόσο στο Λούρο όσο και στο Κανάλι.
Τον αγιασμό τέλεσε πατέρας Αρσένιος, ο οποίος στο τέλος ευχήθηκε καλή και επιτυχημένη χρονιά για το Δήμο Πρέβεζας και τα χορευτικά του τμήματα.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει έμπρακτα την παράδοση σε κάθε ευκαιρία. Ευχαρίστησε όλους όσοι στέκονται διαχρονικά κοντά στο χορευτικό, τα μέλη των τμημάτων, και τον χοροδιδάσκαλο Δημήτρη Ρούσο για το σημαντικό του έργο ως δάσκαλος χορού όλα αυτά τα χρόνια. Τέλος ευχήθηκε και καλωσόρισε τους νέους δασκάλους Αλέξανδρο Καρτεζίνη και Γιάννη Θάνη. Ολοκλήρωσε τονίζοντας ότι ο Δήμος είναι μπροστάρης και αρωγός στα πολιτιστικά δρώμενα και σε κάθε δράση που μεταλαμπαδεύει και κρατά ζωντανή την παράδοση και τα πολυάριθμα χορευτικά τμήματα του Δήμου αποτελούν την απόδειξη, τα οποία και λειτουργούν κατόπιν σημαντικής προσπάθειας και συμμετείχαν επιτυχώς με εξαιρετικές παρουσίες στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του χορευτικού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο χοροδιδάσκαλος Δημήτρης Ρούσος ευχήθηκε σε όλους καλή σεζόν αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων διαδικαστικού χαρακτήρα και ενημέρωσε για το πότε θα αρχίσουν οι πρόβες των τμημάτων για τα παιδιά και για τους ενήλικες.
Στο τέλος παλιά και νέα μέλη αντάμωσαν στο κύκλο του χορού και ξεκίνησαν τη χορευτική χρονιά με αισιοδοξία και χαμόγελο.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα