Πέμπτη, 28/03/2024 | 20:04

Το όνομα του Πρεβεζάνου Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΦΥΠΕΚΑ Κώστα Τριάντη δόθηκε σε νέο είδος σκορπιού

629 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/09/2022, 5:00 μμ | 0 σχόλια

Το όνομα του Πρεβεζάνου Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΦΥΠΕΚΑ Κώστα Τριάντη δόθηκε σε νέο είδος σκορπιού προς τιμήν της συμμετοχής του στο ερευνητικό έργο
Δύο νέα είδη σκορπιών οι οποίοι ζουν αποκλειστικά στη Σκύρο και την Άνδρο προστέθηκαν στα ήδη 34 γνωστά της χώρας μας.
Η σχετική δημοσίευση έγινε από διεθνή επιστημονική ομάδα με τη συμμετοχή επιστημόνων από τις ΗΠΑ , την Ιταλία και την Ελλάδα και σύμφωνα με τον καθηγητή Άρη Παρμακέλη πρόεδρο του Τμήματος Βιολογίας και μέλος της επιστημονικής ομάδας που για δεκαετίες τώρα μελετά την βιοποικιλότητα της Ελλάδας, δημιουργεί μια αίσθηση ανακούφισης και προκαλεί την αισιόδοξη άποψη ότι ίσως τελικά προλαβαίνουμε να πάρουμε μέτρα σχετικά με το δίδυμο της κρίσης κλιματικής αλλαγής και βιοποικιλότητας.
Μάλιστα ο ένας από τα είδη είδη σκορπιών φέρει το όνομα Euscorpius triantisi προς τιμήν του πρεβεζάνου καθηγητή και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΦΥΠΕΚΑ Κώστα Τριάντη, ο οποίος μαζί με τον διδάκτορα κ. Σημαιάκη από το Πανεπιστήμιο Κρήτης συνέλεξαν τους σκορπιούς από την Άνδρο και τη Σκύρο.
O κ.Τριάντης σε ανάρτησή του ευχαριστεί θερμά τους καθηγητές για την πρωτοβουλία να συνδέσουν το νέο είδος σκορπιού με το όνομά του υπογραμμίζοντας ότι ο εντοπισμός και η συλλογή του έγιναν κατά τη διαδικασία εκπόνησης του μάστερ από τον ίδιο.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα