Τρίτη, 19/03/2024 | 06:27

Δήμοι Ζηρού-Ιωαννίνων: Δεσμοί φιλίας και συνεργασίας των ΚΔΑΠ«Το Μελίσσι» & «Ρόδα»

324 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/09/2022, 7:34 μμ | 0 σχόλια

Δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με το ΚΔΑΠ του Δήμου Ιωαννιτών «Ρόδα» ανέπτυξε το πάντα δραστήριο δημοτικό ΚΔΑΠ «Το Μελίσσι».
Τα δύο ΚΔΑΠ επισφράγισαν τη συνεργασία τους μέσω της διαδικασίας αδελφοποίησης. Σκοπός της είναι η ανταλλαγή εκπαιδευτικών μεθόδων, η κοινή ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων καθώς και η ανάδειξη ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων και σημείων της κάθε περιοχής.
Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 το Δημοτικό ΚΔΑΠ Ριζοβουνίου «Το Μελίσσι» υποδέχτηκε μέλη της Δομής «Ρόδα» και από κοινού περιηγήθηκαν στον Δήμο μας. Πρώτος σταθμός η Κοινότητα του Αγίου Γεωργίου, όπου επιχειρήθηκε μία ιστορική προσέγγιση και αναδρομή στο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, τη νεροτριβή και το νερόμυλο.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη Λίμνη Ζηρού όπου και τα μέλη των δύο δομών αντάλλαξαν ιδέες για παιχνίδια και δράσεις. Αφού ψάρεψαν και έπαιξαν αποχώρησαν ανανεώνοντας το ραντεβού για περιήγηση στην πόλη των Ιωαννίνων το προσεχές διάστημα.


Το ΚΔΑΠ του Δήμου Ιωαννιτών συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί Ωρέλια Στήκα, Αθηνά Τσαμπαλά, Νότης Ντανίκας και Νίκος Νούσιας, ενώ το ΚΔΑΠ Δήμου Ζηρού «Το Μελίσσι» οι εκπαιδευτικοί Αλεξάνδρα Τσάτσιου και Χριστίνα Πέτρου.
Από τη δημοτική αρχή παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΖΗ κ. Θεόδωρος Πανούσης και ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Ζάβαλης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση είχε προγραμματιστεί για τη λήξη της περυσινής σχολικής περιόδου, αλλά λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα