Τρίτη, 16/04/2024 | 23:03

Πρέβεζα: Συζήτηση στο Δ.Σ. για τον αμίαντο στον Ωρωπό ζητά η “Ανάπτυξη Τώρα”

570 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/09/2022, 5:57 μμ | 0 σχόλια

Ανεξάρτητη δημοτική παράταξη
δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας
“Ανάπτυξη Τώρα”

ΠΡΟΣ
Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας
κ. Λεωνίδα Αργυρό

ΚΟΙΝΟΠ.
Επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων
δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας

 

Πρέβεζα, 28 Σεπτεμβρίου 2022

Αξιότιμοι κύριοι

Μετά και την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, όπου δόθηκαν από τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο έωλες εξηγήσεις για το κρίσιμο ζήτημα της απομάκρυνσης του βλαβερού αμιάντου από κατοικίες στον Ν. Ωρωπό Πρέβεζας, θεωρούμε πως η τοπική κοινωνία και εμείς ως αιρετοί βρισκόμαστε μπροστά σε έναν πρωτοφανή πολιτικό εμπαιγμό.
Από την 1η Φεβρουαρίου 2021 οι κάτοικοι μέσω της Επιτροπής Παρακολούθησης Ενεργειών ζήτησαν από τη δημοτική αρχή Πρέβεζας έγγραφη απάντηση για τις ενέργειες για την απομάκρυνση του αμιάντου, δυνάμει της 242/2018 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, την οποία και δεν έλαβαν ποτέ.
Στις 17 Φεβρουαρίου 2021 η Επιτροπή παρέδωσε στο Δήμο Πρέβεζας επικαιροποιημένο κατάλογο με κατόχους στεγάστρων αμιάντου.
Στις 9 Απριλίου 2021 οι κάτοικοι επανέλαβαν το αίτημά τους χωρίς επίσης να λάβουν καμία έγγραφη απάντηση.
Στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στον Ωρωπό ευρεία σύσκεψη όπου υπήρχαν δεσμεύσεις, χωρίς όμως συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο, για ενέργειες που θα γίνουν προς επίλυση του προβλήματος.
Έχει περάσει 1,5 χρόνος και είμαστε στο “μηδέν”, παρά τις περί του αντιθέτου προφορικές δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής και δια ζώσης στους κατοίκους του Ωρωπού.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” αιτείται:
Να ενημερωθούν εγγράφως οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι και σήμερα για την επίλυση του θέματος.
Να δοθεί στις παρατάξεις η επίσημη αλληλογραφία με τα αρμόδια Υπουργεία και τους φορείς.
Να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας για τις επίσημες ενέργειες που έχουν γίνει για τη διερεύνηση χρηματοδοτικού εργαλείου μέσω της Π.Ε. Πρέβεζας.
Να εισαχθεί σε έκτακτη συνεδρίαση ή στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας (ημερήσια διάταξη) το θέμα για συζήτηση και λήψη απόφασης.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΝΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – ΝΤΟΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΤΥΛΟΣ ΙΩΣΗΦ – ΛΟΥΦΕΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα