Παρασκευή, 29/03/2024 | 14:42

Μπρος στο… κόμμα, τι είναι ο τόπος; Για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων κόπτεται ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας

546 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/09/2022, 5:42 μμ | 1 σχόλιο

 

Είναι…ιός, ίωση, είναι… κολλητικό; Έπαθε… Στεργιογιαννάκη, ο Κώστας Μπάρκας;

Τέτοια σπουδή για το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων από κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του νομού Πρέβεζας,  το λες και ασυνήθιστο!

Είχε προηγηθεί ως βουλευτής της αντιπολίτευσης ο Στέργιος Γιαννάκης που είχε κάνει  μάλιστα ερώτηση στη βουλή για αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων και τη σκυτάλη πήρε σε ομαδική κομματική ερώτηση ο Κώστας Μπάρκας με θέμα πάλι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Αυτό με το… αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ως βουλευτές αντιπολίτευσης το παθαίνουν οι…βουλευτές του νομού Πρέβεζας; Είναι σοβαρό;

Για να είμαι ειλικρινής αυτή η… κομματική αλλληλεγγύη, με ξεπερνά. Λες και έχουν εξαντληθεί τα ζητήματα του νομού Πρέβεζας, λες και τα έχουμε όλα λυμένα και  κάνουμε και καμια ερώτηση για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Ακολουθεί το μέτωπο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, στο οποίο βεβαίως “φιγουράρει” και ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας…

Την ερώτηση κάνει η Μερόπη Τζούφη και ο Κώστας Μπάρκας είναι στους… ΣΥΝ…υπογράφοντες….

Συγκεκριμένες απαντήσεις για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα που έχει προκύψει με την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων, και κατ’ επέκταση της Ηπείρου, ζητά η Μερόπη Τζούφη με ερώτησή της προς τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.
Στην ερώτηση, που συνυπογράφουν οι ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη, Μάριος Κάτσης, Κώστας Μπάρκας και οι τομεάρχες Τουρισμού και Μεταφορών Κατερίνα Νοτοπούλου και Νίκος Παππάς, τονίζεται πως από το 2019 και έπειτα, ο Κρατικός Αερολιμένας Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος» αποτελεί ένα σύγχρονο αεροδρόμιο, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διασύνδεση, στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξης της περιοχής.

Ωστόσο, μια σειρά από φορείς -μεταξύ αυτών και η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων- διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ενώ αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους προγραμμάτιζε να εντάξει το αεροδρόμιο Ιωαννίνων στα χειμερινά της δρομολόγια, η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην απαραίτητηπροκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού προσέλκυσης εταιριών. Μάλιστα, γίνεται αναφορά σε πρόσφατα δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν πως το ενδιαφέρον της εταιρίας εξακολουθεί να υφίσταται.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία για τους χειρισμούς και τις αποφάσεις τους, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το διαχρονικό αίτημα πολιτών και φορέων της Ηπείρου για βελτίωση της αεροπορικής σύνδεσης της περιοχής.

Τέλος, ζητούν από τους υπουργούς Τουρισμού και Μεταφορών να συνεργαστούν με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς προκειμένου να υλοποιηθεί ένα κατάλληλο σχέδιο που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των αεροπορικών πτήσεων από και προς το «Βασιλεύς Πύρρος», όπως και θα προασπίζει τα συμφέροντα όλων των πολιτών απέναντι στην κερδοσκοπία των ιδιωτικών εταιριών.

Ο…Εξάδελφος του Τομεάρχη Νο 4

 

1 σχόλιο για “Μπρος στο… κόμμα, τι είναι ο τόπος; Για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων κόπτεται ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας”

  1. Ο/Η ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΡΑΚΑΣ λέει:

    Καλό θα ήταν ο κ.Μπαρκας να κάνει ερώτηση για να ενταχθεί το αεροδρόμιο του ΑΚΤΙΟΥ στα χειμερινά και καλοκαιρινά δρομολόγια από την Αθήνα από τις εταιρείες χαμηλού κόστους και όχι μόνο, δρομολόγια που είναι σχεδόν ανύπαρκτα πρός τη Πρεβεζα.
    Άλλωστε τα δρομολόγια προς το άκτιο θα εξυπηρετούν καλύτερα όλους τους ηπειρώτες αν αναλογιστούμε ότι το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων κλείνει κάθε τρείς και λίγο το χειμώνα λόγω καιρικών συνθηκών.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα