Σάββατο, 20/04/2024 | 00:14

Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας: Η λίστα των νεκρών από εργατικά ατυχήματα διαρκώς μεγαλώνει

430 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/09/2022, 1:43 μμ | 0 σχόλια

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στη Χόχλα του Δήμου Πάργας εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν εργασίες σε επιχείρηση εκτροφής ψαριών όταν σημειώθηκε έκρηξη και βρήκαν τραγικό θάνατο δύο εργαζόμενοι και τρεις τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά.
Επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι οι θάνατοι στους χώρους εργασίας έχουν καθαρά ταξικό πρόσημο: αφορούν εργαζόμενους που παρεμποδίζεται με την απειλή απόλυσης η οργάνωσή τους σε συνδικάτα, αμείβονται με εξευτελιστικά μεροκάματα και κάνουν δύσκολες και εξειδικευμένες εργασίες για τις οποίες δεν έχουν εκπαιδευτεί. Δουλεύουν υπερεντατικά πολλές ώρες την ημέρα δίχως την παροχή κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας.
Έχουμε κατ’ επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, όμως τίποτα δε γίνεται και η λίστα των νεκρών και των τραυματιών εργαζομένων στη χώρα μας μέρα με την ημέρα μεγαλώνει.
Η Κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη γιατί με τον Νόμο 4808/21 υποβάθμισε αρχικά από Ειδική Γραμματεία σε Γενική Διεύθυνση το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και τα τελευταία χρόνια διαρκώς αποδυναμώνονται οι μηχανισμοί ελέγχων.
Επαναφέρουμε το πάγιο αίτημά μας για Τεχνικό Ασφαλείας στο Νομό μας, για εντατικούς ελέγχους στους χώρους εργασίας για την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων την ώρα που ασκούν τα καθήκοντά τους.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους των δύο εργαζομένων που έχασαν χθες τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα και εύχεται ταχεία ανάρρωση στον τραυματία εργαζόμενο.
Επιβάλλεται οι αρμόδιες υπηρεσίες να διαλευκάνουν και να ρίξουν άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος χωρίς ίχνος συγκάλυψης για τις ευθύνες που βαραίνουν την επιχείρηση.
Αρνούμαστε να αποδεχθούμε μια καθημερινότητα με νεκρούς εργαζόμενους και την πολιτεία να παραμένει άπραγη και απαθής.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα