Παρασκευή, 29/03/2024 | 10:56

Γιάννενα: Εκπαιδευτικός είχε μηνύσεις και αγωγές από γονέα-αρνητή και αθωώθηκε

376 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/09/2022, 12:38 μμ | 0 σχόλια

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ευχόμαστε να είναι αυτή η αρχή απρόσκοπτη για όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ο Σύλλογος μας για το σκοπό αυτό θα είναι αρωγός σε κάθε συνάδελφο που επιτελεί τα καθήκοντα του στην εκπαίδευση .

Έτσι και τον Ιούνιο του 2021 στάθηκε στο πλευρό της συναδέλφισσας διευθύντριας σχολείου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, η οποία δέχτηκε την άλογη αγωγή γονέα, αρνητή μάσκας και self test, διότι εφάρμοζε την νομοθεσία, τη σχετική με τον covid 19. Παρότι δε χρειάζεται να σχολιάσουμε τα αυτονόητα, η συναδέλφισσα βρέθηκε αντιμέτωπη με τη διαδικασία της δικαστικής διαμάχης, τις οικονομικές επιπτώσεις της και την όλη ψυχοφθόρα κατάσταση που τη συνοδεύει. Ωστόσο δεν φοβήθηκε ούτε υποχώρησε μπροστά στην επιθετικότητα που αντιμετώπισε και αμέσως ζήτησε την συμπαράσταση του συνδικαλιστικού οργάνου. Ο Σύλλογός μας κινήθηκε άμεσα σε κάθε επίπεδο (ΔΟΕ, ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων και ΕΕ ΑΔΕΔΥ) για να συμπαρασταθεί στη συναδέλφισσα ηθικά – νομικά – οικονομικά στον δίκαιο αγώνα της.

Παρά το χρονοβόρο των δικαστικών διαδικασιών, το δικαστήριο που διεξήχθη η αγωγή, δικαίωσε πλήρως τη συναδέλφισσα διευθύντρια με την αθωωτική απόφαση που έλαβε. Αυτό θα πρέπει να είναι η δικαίωση όχι μόνο για τη συγκεκριμένη συναδέλφισσα, άλλα και για κάθε εκπαιδευτικό, που σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να αισθάνεται μόνος, όταν κάποιοι που δεν αντιλαμβάνονται το πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας προσπαθούν με τρομοκρατικές πράξεις να κάμψουν το ηθικό τους. Ο Σύλλογός μας είναι ΕΔΩ και ΔΙΠΛΑ σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που καθημερινά και πολλές φορές σε αντίξοες συνθήκες, δίνουν τον εαυτό τους για να παρέχουν τα αγαθά της παιδείας στους μαθητές των δημόσιων σχολείων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα