Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:34

Ανδρέας Κτενάς: «Επιπλέον 993.000 ευρώ για νέες δράσεις στο Interreg AI SMART »

348 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/09/2022, 5:25 μμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Εξασφαλίσαμε επιπλέον 993.000 ευρώ για νέες δράσεις στο πλαίσιο του έργου Interreg AI SMART»

Ενισχύεται με επιπλέον 993.000 ευρώ ο διαθέσιμος προϋπολογισμός για την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας στο έργο AI SMART – Andriatic Ionian Small Port Network (Δίκτυο Μικρών Λιμένων Ανδριατικής-Ιονίου), στο πλαίσιο του οποίου κατασκευάζεται και το Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών στο Νυδρί. Η τροποποίηση του Εταιρικού Συμφώνου (Partnership Agreement) του έργου εγκρίθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Interreg Ελλάδα – Ιταλία και υπογράφηκε από τους εταίρους στις 2/8/2022, ανοίγοντας το δρόμο για καινούργιες παρεμβάσεις και έργα.

«Η Π.Ε. Λευκάδας για άλλη μια φορά πρωτοπορεί, και το κάνει εκκωφαντικά, δείχνοντας το δρόμο για την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Κονδυλίων. Με την μεθοδική δουλειά μας, την καλή προετοιμασία και την κοινή προσπάθεια, φέρνουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, που την παρούσα στιγμή “μεταφράζονται” σε άλλα 993.000 ευρώ προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της Λευκάδας μας.

Παρουσιάσαμε, την κατάλληλη στιγμή, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που εκτιμήθηκε και έγινε αποδεκτό από τη Διαχειριστική Αρχή του Interreg και τους εταίρους μας στο AI SMART, εξασφαλίζοντας για την Π.Ε. Λευκάδας την επιπλέον χρηματοδότηση, για ακόμα περισσότερα έργα και παρεμβάσεις!

Η επιτυχία αυτή μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και περήφανους, γιατί οι κόποι μας και η δουλεία μας αποδίδουν. Βεβαίως, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην άριστη και αδιάκοπη συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Κωνσταντίνο Καποδίστρια, αλλά και με τον άμεσο συνεργάτη μου στον τομέα αυτό, κ. Στέφανο Κακλαμάνη.

Από εκεί που, το Δεκέμβριο του 2019, κατά την εναρκτήρια συνάντηση του AI SMART στο Μπάρι της Ιταλίας, εισπράτταμε τη δυσπιστία και την ανησυχία των παραγόντων της ΕΕ, σήμερα εισπράττουμε τα εύσημα και η Π.Ε. Λευκάδας αποτελεί ένα ξεχωριστό παράδειγμα. Η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα της παρούσας Περιφερειακής Αρχής στη διαχείριση και υλοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων έχει απτά αποτελέσματα, αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Υπενθυμίζεται ότι το στρατηγικό έργο AI SMART υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020 από τις Περιφέρειες Απουλίας (επικεφαλής), Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, και στοχεύει στην ανάπτυξη ενός κοινού δικτύου λιμένων στην περιοχή Αδριατικής – Ιονίου βασισμένο στην έννοια των «έξυπνων, πράσινων και ολοκληρωμένων λιμένων».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα