Πέμπτη, 18/04/2024 | 12:09

Θανάσης Καββαδάς: «4 νέες ειδικότητες από φέτος στο Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας »

479 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/09/2022, 5:17 μμ | 0 σχόλια

4 νέες ειδικότητες θα προσφέρει από φέτος στο Α’ Εξάμηνο το Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας:
Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας
Τεχνολογίες Επικοινωνίας & Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία
Στέλεχος Εμπορίας, Διαφήμισης & Προώθησης Προϊόντων (Μάρκετινγκ)
Τεχνικός Βιολογικής/Οργανικής Γεωργίας
Επισημαίνεται ότι οι 3 πρώτες ειδικότητες προσφέρθηκαν και στο παράλληλο μηχανογραφικό των Πανελλαδικών Εξετάσεων, μέσω του οποίου εκδήλωσαν ενδιαφέρον 15 σπουδαστές για το Μάρκετινγκ και 4 για την πληροφορική στην ταξιδιωτική βιομηχανία.
Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στη διεύθυνση μέχρι τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 15:00 μ.μ. Εφόσον υπάρξουν κενά, θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος εγγραφών από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου για τους επιλαχόντες. Οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.
Ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς επισκέφθηκε το ΔΙΕΚ ενόψει της έναρξης της νέας χρονιάς, συναντήθηκε με τον νέο Διευθυντή κ. Δημήτρη Ρήγα, τον οποίο συνεχάρη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του. Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τη δομή καθώς και την προετοιμασία που έχει γίνει για τη νέα χρονιά, αλλά και τα επόμενα βήματα προκειμένου από το επόμενο έτος το ΔΙΕΚ Λευκάδας να προσφέρει και πάλι νέες, ελκυστικές ειδικότητες με απήχηση στην τοπική αγορά εργασίας.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Λευκάδα, υλοποιώντας τον δεδομένο στόχο της Κυβέρνησης για ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Φέτος, το περιεχόμενο των μαθημάτων άλλαξε, καθώς 4 εντελώς νέες ειδικότητες θα προσφερθούν στην αρχή της νέας χρονιάς. Και οι 4 παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και ελπίζω να προσελκύσουν τους υποψήφιους σπουδαστές. Το μάρκετινγκ είναι σταθερή αξία στην αγορά εργασίας, η ανάγκη για νοσηλευτές παραμένει αυξημένη, οι τεχνολογίες πληροφορικής στην ταξιδιωτική βιομηχανία ως ειδικότητα έχει προφανή πλεονεκτήματα σε ένα νησί με ολοένα αυξανόμενη τουριστική κίνηση, ενώ η βιολογική γεωργία είναι ένας κλάδος που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος στην προσπάθεια για βελτίωση και ανάδειξη του αγροδιατροφικού τομέα στο νησί μας.
Όσοι επιθυμούν να σπουδάσουν στο ΔΙΕΚ Λευκάδας πρέπει μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου να δηλώσουν συμμετοχή σε κάποια από τις 4 ειδικότητες. Θεωρώ ότι πέρα από την απόκτηση γνώσεων και εμπειρίας στο αντικείμενο που θα σπουδάσουν, η κατάρτιση που θα λάβουν από το Δημόσιο ΙΕΚ θα τους προσφέρει χρήσιμα εφόδια για ένταξη στην αγορά εργασίας με καλύτερους όρους και προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα