Σάββατο, 20/04/2024 | 00:29

Τι αλλάζει με την έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία

381 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/08/2022, 10:43 πμ | 0 σχόλια

Τα νέα περιθώρια χάραξης οικονομικής πολιτικής γεμίζουν το καλάθι των μέτρων – Τι σημαίνει η «απελευθέρωση» της Ελλάδας από αύριο 20/8 σε όρους δανεισμού και επενδύσεων – Πώς θα γίνονται πλέον οι αξιολογήσεις
exodos
Μεγαλύτερη ελευθερία στη χάραξη οικονομικής πολιτικής και ισχυρότερη παρουσία στις χρηματαγορές αποκτά από αύριο, 20/8, η Ελλάδα λόγω της εξόδου της από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας. Εξέλιξη, που δίνει τη δυνατότητα και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να πατήσει γερά στο μπαλκόνι των εξαγγελιών για τις φοροελαφρύνσεις του επόμενου έτους.

Στέλνει όμως και μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα ένα βήμα, πλέον, πριν από την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας γίνεται και πάλι πόλος έλξης κεφαλαίων.

Από αύριο η Ελλάδα περνά σε στάδιο απλής παρακολούθησης, όμοιο με αυτό που εφαρμόζουν σήμερα η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Κύπρος και Πορτογαλία. Τι θα σημάνει αυτό;

■ Η Ελλάδα παύει πλέον να είναι «μαύρο πρόβατο» και μελανό σημείο αναφοράς διεθνώς, βγαίνοντας οριστικά από τα μαύρα κατάστιχα όπου βρισκόταν ως η μοναδική χώρα που παραμένει επί χρόνια σε ενισχυμένη εποπτεία.

■ Οι «καταδρομικές» επισκέψεις των δανειστών για να ελέγξουν την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας περιορίζονται πλέον σε δύο τον χρόνο, αντί τεσσάρων μέχρι σήμερα, εξέλιξη που δίνει ανάσα στην ελληνική κυβέρνηση για να ξεφύγει από τη θηλιά των ασφυκτικών ελέγχων.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα