Σάββατο, 20/04/2024 | 16:01

Λευκάδα: Ο πολιτιστικός σύλλογος Εγκλουβής θα τιμήσει τον αείμνηστο Βασίλη Παπαδημητρίου

642 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/08/2022, 8:01 πμ | 0 σχόλια

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εγκλουβής Λευκάδας υπό την αιγίδα και τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων , Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και τη συνεργασία του Δήμου Λευκάδας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη διοργάνωση του 1ου ιστορικού αγώνα ορεινού τρεξίματος με την επωνυμία:
«1ος Τζοβάνιος Ορεινός Αγώνας Εγκλουβής Λευκάδας»που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του μαραθωνοδρόμου Τζοβάνι, τσοπάνη από την Εγκλουβή, ο οποίος έτρεξε εκτός συναγωνισμού και πρώτευσε στον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων το 1896 στην Αθήνα.ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ-ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:Εγκλουβή Λευκάδας ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:Κεντρική Πλατεία Εγκλουβής
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ: Μεγάλη Διαδρομή: «Το μονοπάτι του Τζοβάνι», μήκους 27 χιλιομέτρων με υψομετρική 1500 μ. και ώρα εκκίνησης 09.00 π.μ.Μικρή Διαδρομή: « Το μονοπάτι των Βόλτων και της Φακής», μήκους 12 χιλιομέτρων με υψομετρική 550 μ. και ώρα εκκίνησης 09.15 π.μ.Παιδική Διαδρομή: «Εγκλουβ…άκι», μήκους 1 χιλιομέτρου και ώρα εκκίνησης 09.30 π.μ. ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Μέσω του αγώνα επιτυγχάνεται η γνωριμία με τα ορεινά χωριά της Εγκλουβής και της Καρυάς, προωθούνται τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως οι περίφημες φακές Εγκλουβής, συντηρούνται και αναδεικνύονται παλιά μονοπάτια και καλντερίμια, προβάλλονται οι Βόλτοι και τα Αλώνια ως μνημεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενισχύεται η περιβαλλοντική συνείδηση, ξεδιπλώνεται στα μάτια όλων το ορεινό συγκρότημα της Ελάτης και εν τέλει γίνεται η επαφή με τη φύση και την άθληση μέσο σωματικής και ψυχικής υγείας.

Μία ημέρα πριν το τέλος. Ο Βασίλης Παπαδημητρίου είχε συναντήσει τον Κωστή και δήλωσε συμμετοχή για να τρέξει στα 27 χλμ του αγώνα της Εγκλουβής (Τζοβάνιος ορεινός Αγώνας Εγκλουβής) . Δεν πρόλαβε όμως . Το τροχαίο δυστύχημα στον κεντρικό δρόμο της Απόλπαινας του στέρησε τη ζωή. Παρακάτω η συγκινητική ανακοίνωση του Συλλόγου της Εγκλουβής:
Πόση χαρά μας έδωσε η 11η εγγραφή για συμμετοχή στο δρομικό αγώνισμα ΤΖΟΒΑΝΙΟΣ ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΓΚΛΟΥΒΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, που διοργανώνει ο σύλλογος μας.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, συμμετοχή στα 27 χιλιόμετρα ( Το μονοπάτι του Τζοβάνη ).
Η άτυχη στιγμή ήρθε να ακυρώσει αυτή τη συμμετοχή με τον χειρότερο τρόπο.
Ο Βασίλης ” ταξιδεύει ” σε απόμακρα μονοπάτια.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εγκλουβής, σε έκτακτη συνεδρίαση του, αποφάσισε να παραμείνει το όνομα του αθλητή στον κατάλογο συμμετοχών, να τιμηθεί την ημέρα του αγώνα, να παραδοθούν στους δικούς του το μετάλλιο και ο έπαινος συμμετοχής.
Τέλος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.
ΒΑΣΙΛΗ, καλό ταξίδι στη χώρα του αχωρήτου.

Με πληροφορίες-φωτο: lefkadapress.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα