Πέμπτη, 28/03/2024 | 16:52

Π.Ε. Λευκάδας: Περιοδικός Έλεγχος και εκπόνηση Μελέτης για τη γέφυρα του «Πόντε»

395 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/07/2022, 2:36 μμ | 0 σχόλια

 

Σε προληπτικό έλεγχο της επάρκειας του Πόντε και εκπόνηση μελέτης προχωρά Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, με σκοπό την συντήρηση και ενίσχυση της υφιστάμενης υποδομής. Μάλιστα, ειδικό συνεργείο επισκέφθηκε τη γέφυρα την περασμένη Πέμπτη (7/7/2022) και – με τη χρήση σκάφους, ώστε να είναι εφικτή η προσέγγιση στα δυσπρόσιτα σημεία αυτής – πραγματοποίησε μη-καταστροφικές δοκιμές, ελέγχους και μετρήσεις, που περιελάμβαναν δειγματοληψία πυρήνων σκυροδέματος (δοκίμια), μετρήσεις κρούσεων με ειδικό όργανο, εξέταση των βάθρων (βάσεων) και του καταστρώματος της γέφυρας, κλπ.

Στο σημείο παρευρέθη και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, ο οποίος παρακολούθησε την διεξαγωγή των ελέγχων και συνομίλησε με τους Μηχανικούς που τους πραγματοποιούσαν.

 

«Η Π.Ε. Λευκάδας, δεν αρκείται στην κατασκευή των νέων σημαντικών αναπτυξιακών υποδομών που όλοι γνωρίζουμε, αλλά φροντίζει και για τη συντήρηση, λειτουργία και επάρκεια των υφιστάμενων υποδομών.

Έτσι λοιπόν, με αυτό το σκεπτικό, κάνουμε τους κατάλληλους προληπτικούς ελέγχους στην γέφυρα του “Πόντε” που είναι γνωστό ότι επιβαρύνεται επί δεκαετίες με τεράστιο συγκοινωνιακό φόρτο αυτοκινήτων, αφού είναι το “τελευταίο σκαλοπάτι” πριν την είσοδο στην πόλη της Λευκάδας και επιπλέον αποτελεί πέρασμα για τις μικρές βάρκες.

Στόχος, είναι τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου που διεξάγεται και της μελέτης που εκπονείται, ν’ αξιοποιηθούν με την υλοποίηση έργου, για την κατάλληλη συντήρηση, την προσήκουσα ενίσχυση της υφιστάμενης κατάστασης, αλλά και την κατασκευή απαραίτητων νέων υποδομών, ώστε η γέφυρα του “Πόντε” να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα