Παρασκευή, 29/03/2024 | 07:51

Θανάσης Καββαδάς: Δασικοί Χάρτες: Νέα παράταση έως 31 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων»

362 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/07/2022, 2:40 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Δασικοί Χάρτες: Νέα παράταση έως 31 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων» – Επιστολή και συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Νέα παράταση έως τις 31 Ιουλίου 2022 στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Για το θέμα ο Βουλευτής απέστειλε στις 13 Ιουλίου επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε συναντήσεις με τον Υπουργό, κ. Κώστα Σκρέκα, τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Αμυρά και με τον Γενικό Γραμματέα Δασών κ. Αραβώση.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Τις τελευταίες ημέρες έπαιρνα μηνύματα από συμπολίτες μου αλλά και φορείς ότι υπήρχαν σοβαρά τεχνικά προβλήματα με τις ψηφιακές πλατφόρμες του Ελληνικού Κτηματολογίου που δέχεται τις αιτήσεις για τις αντιρρήσεις στους δασικούς χάρτες, με αποτέλεσμα πολλοί να μην έχουν προλάβει να τις καταθέσουν.
Στη Λευκάδα, το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον των πολιτών ήταν ιδιαίτερα αυξημένο, καθώς μέχρι τον Απρίλιο είχαν κατατεθεί περίπου 2.200 αιτήσεις, ενώ τώρα πλησιάζουμε τις 4.000. Σοβαρά προβλήματα υπήρχαν επίσης και στην αυτοδιοίκηση που δεν είχε προλάβει να κατοχυρώσει αγροτικούς, επαρχιακούς και κύριους δημοτικούς δρόμους που βρίσκονται εντός εκτάσεων χαρακτηρισμένων ως ΔΔ ή ΑΔ.
Όλα αυτά τα μετέφερα γραπτά και προφορικά στην ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που για μια ακόμη φορά αφουγκράστηκαν την κοινωνία, ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και διευκόλυναν τους πολίτες να διασφαλίσουν τις περιουσίες τους.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα