Παρασκευή, 29/03/2024 | 10:28

Δίκη Λιγνάδη: 12 χρόνια φυλακή για τους δυο βιασμούς

489 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/07/2022, 3:24 μμ | 0 σχόλια

Ο κύβος ερρίφθη: ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε για δυο βιασμούς σε 12 χρόνια φυλάκισης. Το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή κατά συγχώνευση. Και αυτή η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία 4-3.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε νωρίτερα για δυο βιασμούς, ενώ το δικαστήριο τον βρήκε αθώο λόγω αμφιβολιών για άλλους δυο βιασμούς ανηλίκων. Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ενώ σχεδόν καμία από τις αποφάσεις για το μέλλον του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, δεν ήταν ομόφωνη.

Σε ό,τι αφορά στις ποινές, η πρόεδρος του δικαστηρίου, ένας ένορκος και μια τακτική δικαστής είχαν τη γνώμη ότι ο κατηγορούμενος θα έπρεπε να καταδικαστεί συνολικά σε 11 χρόνια κάθειρξη, ενώ η πρόταση του εισαγγελέα ήταν η καταδίκη σε 12 χρόνια κατά συγχώνευση.

Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση του καταδικασθέντα γιατί είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν υπάρχει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεών για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η πλευρά του Δημήτρη Λιγνάδη ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καλής συμπεριφοράς. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να απορριφθεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη κατά πλειοψηφία 5-2.

Οι ποινές
Πριν από την τελική ποινή κατά συγχώνευση, το δικαστήριο είχε αποφασίσει την καταδίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

την κάθειρξη 10 ετών για το βιασμό ενός 17χρονου, ουκρανικής καταγωγής, που φιλοξενούσε στο σπίτι του στο Μεταξουργείο και

την κάθειρξη 5 ετών (κατώτερη ποινή) για τον βιασμό σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου.

Και οι δυο αποφάσεις ελήφθησαν με πλειοψηφία 4-3.

Αξίξει να σημειωθεί ότι σε σχεδόν καμία απόφαση του δικαστηρίου δεν υπήρξε πλήρης ομοφωνία δικαστών και ενόρκων.

ΠΗΓΗ-φωτο: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα