Τετάρτη, 17/04/2024 | 23:12

Πρέβεζα: “Μνήμη με ουρά” με άρωμα Αμβρακικού το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Ινδαρέ

578 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/07/2022, 11:10 πμ | 0 σχόλια

Ένα “γαϊτανάκι” τριών ιστοριών με σημείο αναφοράς τον Αμβρακικό Κόλπο αποτελεί το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Ινδαρέ “Μνήμη με ουρά”, το οποίο παρουσιάστηκε χθες στο χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης για τον Αμβρακικό στη Βρυσούλα ,από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Πρέβεζα” και τον Δήμο.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε Την όμορφη βραδιά παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ματσίρας,ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός και ο “πρωταγωνιστής” της βραδιάς ζωγράφος Λέανδρος Σπαρτιώτης.
Ο κ.Αργυρός στο χαιρετισμό του δήλωσε ευτυχισμένος για το ότι ζει στον μοναδικό βιότοπο του Αμβρακικού,συνεχάρη τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ και ζήτησε να βρούμε όλοι μαζί τρόπους για να διατηρήσουμε υγιές το οικοσύστημα.


Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου”Πρέβεζα” Κώστας Λογοθέτης χαρακτήρισε πολύ ισχυρή την δύναμη της εικόνας ευχαριστώντας θερμά τον κ.Ινδαρέ, τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού- έως την κατάργησή του -Κωνσταντίνο Κουτσικόπουλο και βέβαια τον Λέανδρο Σπαρτιώτη τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν σημαντικό Πρεβεζάνο.
Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της διατήρησης της “μνήμης” των ηλικιωμένων με πράξεις που δεν αφήνουν τη λήθη να σκεπάσει το ζωντανό αυτό κομμάτι της ιστορίας. Ο ίδιος ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι βοήθησαν στην δημιουργία του ντοκιμαντέρ που πλέκει με μοναδικό τρόπο τις αφηγήσεις του 90 χρονου Λέανδρου Σπαρτιώτη για τη ζωή στα ιβάρια τα δύσκολα χρόνια του πολέμου ,την επιστημονική θεωρία της ομότιμης καθηγήτριας βιολογίας ΕΚΠΑ Φωτεινή Στυλιανοπούλου για την ανθρώπινη μνήμη και τις αστείρευτες γνώσεις του καθηγητή βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνου Κουτσικόπουλου για το οικοσύστημα του Αμβρακικού. Ο κ. Κουτσικόπουλος εξάλλου κατέθεσε τις δικές του εμπειρίες μετά το τέλος της προβολής του ντοκιμαντέρ ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους. Την εκδήλωση παρουσίασε η φιλόλογος Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα