Τρίτη, 23/04/2024 | 22:05

“Πράσινο φως” από την Ο. Ε. του Δήμου Πρέβεζας στο έργο “Διαμόρφωσης Τάφρου Αγίου Ανδρέα”

487 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/05/2022, 2:34 μμ | 0 σχόλια

Το “πράσινο φως” για τη διενέργεια του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου “Διαμόρφωση Τάφρου Αγίου Ανδρέα” προϋπολογισμού 1.850.000,00€, έδωσε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας εγκρίνοντας τα τεύχη δημοπράτησης και τους όρους αυτού.
Η συνολική δαπάνη του μεγάλου αυτού έργου που θα εκτελέσει ο Δήμος Πρέβεζας και η οποία εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ήπειρος 2014-2020” ανέρχεται στις 2.110.571,91€ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν την ανάπλαση της οδού που περιβάλλει το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα(σε μήκος περίπου 1.000 μέτρων) και σε αυτές εντάσσονται η τάφρος του Κάστρου στη οδό Μπακατσέλου, τμήμα της οδού Περδικάρη από την οδό Π.Τσαλδάρη μέχρι την ανατολική πύλη του πρώην Στρατοπέδου Δούκα καθώς και οι δύο κάθετοι της οδού Περδικάρη προς την οδό Σπηλιάδου. Στόχος είναι η ανάδειξη τμήματος της Τάφρου του Κάστρου Αγ.Ανδρέα και η επαναχρησιμοποίησή της από τους πολίτες τόσο ως χώρος αναψυχής όσο και ως κόμβος σύνδεση περιοχών της πόλης.
Κύριοι άξονες της προτεινόμενης μελέτης αποτελούν η διαμόρφωση της τάφρου του κάστρου σε πλακόστρωτο δρόμο ήπιας κυκλοφορίας ώστε να είναι σε άμεση αισθητική συνάρτηση με τα πετρόκτιστα τείχη, η διαμόρφωση λωρίδας πρασίνου που “αναδεικνύει” τα τείχη, η κατασκευή και τοποθέτηση κατά θέσεις καθιστικών καθώς και η διαμόρφωση του όμορου χώρου στη Λέσχη Αξιωματικών για συγκέντρωση-αναψυχή με ήπιες διαμορφώσεις.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα