Τρίτη, 19/03/2024 | 13:48

Ο Δήμος Πρέβεζας συμμετέχει με δεντροφύτευση σε περιβαλλοντική δράση

457 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/05/2022, 1:03 μμ | 0 σχόλια

Ο Δήμος Πρέβεζας συμμετέχει με δεντροφύτευση σε περιβαλλοντική δράση αφιερωμένη στα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΟΗΕ

Ο Δήμος Πρέβεζας στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μετέχει σε μια πρωτότυπη περιβαλλοντική δράση με τίτλο “75 UN – 75 trees UNAI SDG 7” αύριο Τρίτη 17/5/2022 και ώρα 09.00.
Με την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών, θα πραγματοποιήσει συμβολική φύτευση 105 δέντρων σε δημοτική έκταση πλησίον του Αρχαίου Θεάτρου της Νικόπολης.
Η δράση χρηματοδοτείται από το “Πράσινο Ταμείο”και έχει ως στόχο τη συμβολή αλλά και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και κυρίως των νέων, στις προσπάθειες αναδάσωσης που πλανήτη και της μείωσης εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) με την διπλή ιδιότητα του ως Συντονιστή του Δικτύου για την Πράσινη Ενέργεια του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Εύξεινου Πόντου (BSEC – GEN) και ως ο Ακαδημαϊκός Κόμβος του ΟΗΕ για τον 7ο Στόχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης (UNAI Hub SDG7) μετέχει στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα για το Περιβάλλον με την Πρωτοβουλία “75 UN – 75 trees UNAI SDG 7”, η οποία απευθύνεται μεταξύ άλλων , σε Περιφέρειες, Δημοτικές Αρχές κλπ. και προτείνει την ανάληψη μίας ελάχιστης δράσης που αντιστοιχεί στη φύτευση και στη συντήρηση 75 (ή και περισσότερων) δένδρων αφιερωμένων στην 75η επέτειο του ΟΗΕ, και στις προσπάθειες για ενίσχυση της βιοποικιλότητας του πλανήτη.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα