Τρίτη, 19/03/2024 | 09:14

Κοινή στάση Περιφέρειας- Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων για τη ρήτρα αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα

440 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/05/2022, 1:36 μμ | 0 σχόλια

 

Υπέρ της κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, τάσσονται η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, στηρίζοντας την πρόσφατη απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για προσφυγή στη Δικαιοσύνη και την άσκηση πρόσθετης παρέμβασης υπέρ Ένωσης καταναλωτών για αγωγή της ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Στο θέμα αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου Βασίλης Γοργόλης και η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Μαρία Τσέτσου.

Η Περιφέρεια έχει γίνει δέκτης παραπόνων συμπολιτών για τους υψηλούς λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου κ. Β. Γοργόλης. «Έχουμε γίνει και εμείς στην Περιφέρεια δέκτες πάρα πολλών παραπόνων για οικιακά και εμπορικά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειες, όπου υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση στους λογαριασμούς. Οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί μπαίνουν πλέον σε δύσκολη θέση και δημιουργείται πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων. Η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στον κόσμο και τις επιχειρήσεις».

Η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Χριστίνα Τσέτσου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, ζωντανό κομμάτι αυτής της κοινωνίας, με έντονα κοινωνικό πρόσωπο, δεν είναι δυνατόν να έμενε αμέτοχος. Τουναντίον, στέκεται δίπλα στην κοινωνία, στέκεται δίπλα στους συμπολίτες μας και σε χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. κινήθηκε στην ίδια κατεύθυνση με την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων. […] Η μόνη ενδεδειγμένη και επιβεβλημένη λύση είναι η άμεση παρέμβαση για την νομοθετική κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής».

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα