Τρίτη, 19/03/2024 | 13:56

Δικαίωση της Περιφέρειας σε τρεις υποθέσεις καταγγελιών

493 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/05/2022, 1:32 μμ | 0 σχόλια

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και σε τρία θέματα τα οποία είχαν απασχολήσει τη κοινή γνώμη μέσω καταγγελιών και για τα οποία η Περιφερειακή Αρχή δικαιώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές για το χειρισμό της.
Πρόκειται για την υπόθεση των εργασιών ανακαίνισης του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες» και για αναθέσεις έργων,(τα λεγόμενα 45αρια), για την οποία εκδόθηκε αμετάκλητο αθωωτικό βούλευμα για τον Περιφερειάρχη, τα τότε μέλη της τότε Οικονομικής Επιτροπής και Υπαλλήλους των Τεχνικών Υπηρεσιών.
Το δεύτερο αφορά δημοσίευμα, αλλά και γραπτή καταγγελία του συντάκτη του – δημοσιογράφου, για «αναθέσεις» σε συγγενικό πρόσωπο του Περιφερειάρχη, έργου μεταφοράς μαθητών, αλλά και τουριστικών υπηρεσιών, η οποία επίσης τέθηκε στο αρχείο, τόσο από την Εισαγγελική Αρχή, όσο και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. «Παρά το γεγονός ότι εκδόθηκαν απαλλακτικές αποφάσεις, οι ίδιοι που κατέθεσαν τις αναφορές συνεχίζουν τις συκοφαντικές τους επιθέσεις, μη λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις των αρμοδίων αρχών, στις οποίες οι ίδιοι προσέφυγαν» τόνισε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι «στην Ήπειρο και ειδικά στα Γιάννενα υπάρχει μια έφεση ορισμένων να ονειρεύονται παντού σκάνδαλα με σκοπό να πλήξουν την Περιφερειακή Αρχή. Το ζούμε χρόνια, ειδικά δε όταν πλησιάζουν εκλογές».
Η 3η περίπτωση, που είναι και η πλέον πρόσφατη, αφορά την αποκατάσταση επικίνδυνης αποστραγγιστικής τάφρου στην οδό που συνδέει την Εθνική οδό Ιωαννίνων – Αθηνών, με την οδό Νιάρχου, για την οποία ιδιώτης που δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή είχε προβεί σε καταγγελία. Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, δικαίωσε την Περιφέρεια, αναγνωρίζοντας την αρμοδιότητα αποκατάστασης της τάφρου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα