Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:22

Θανάσης Καββαδάς: “Συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας

544 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/05/2022, 8:52 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: “Συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας: Δημιουργία Κέντρου Τραύματος-Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας-Λειτουργία Μονάδας Εμφραγμάτων” – Επίσκεψη της Αν.Υπουργού Υγείας κ.Μίνας Γκάγκα στη Λευκάδα

Την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα υποδέχθηκε στη Λευκάδα ο Βουλευτής Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να την συνοδεύσει στην επίσκεψή της στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας.
Η Αν. Υπουργός ξεναγήθηκε στις κλινικές και ακολούθησε σύσκεψη με το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Ιωάννη Καρβέλη και το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ιωάννη Μπάκαβο, κατά την οποία η κ. Γκάγκα ενημερώθηκε για θέματα του Νοσοκομείου, αλλά και γενικότερα για θέματα υγείας στο Νομό. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και με τον Σύλλογο Εργαζομένων.
Συζητήθηκαν όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια αναφορικά με την ενίσχυση του Νοσοκομείου και τη βελτίωση των υπηρεσιών του. Ο Βουλευτής τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή έχουμε πετύχει μέσα από τις διαδοχικές προκηρύξεις να στελεχωθεί το νέο Νοσοκομείο με περισσότερους μόνιμους ιατρούς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια καθώς και με πάνω από 80 άτομα επιπλέον νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ενώ ο προϋπολογισμός από το 2018 διπλασιάστηκε από 2,5 εκατομμύρια σε σχεδόν 5 εκατομμύρια το 2021.
Ο Βουλευτής τόνισε επίσης ότι εξασφαλίστηκε νέος σύγχρονος εξοπλισμός, όπως τα 15 μηχανήματα αιμοκάθαρσης, μηχάνημα για τεστ κοπώσεως, ενώ σύντομα αναμένεται το νέο υπερσύγχρονο μηχάνημα καρδιακού υπέρηχου. Επιπλέον εξασφαλίστηκε το ειδικό μηχάνημα που επέτρεψε για πρώτη φορά να γίνουν επεμβάσεις καταρράκτη στο Νοσοκομείο, οι οποίες θα ξεκινήσουν σύντομα εκ νέου.

 


Τόνισε ότι το επόμενο διάστημα αναμένονται επιπλέον 2 μόνιμοι ιατροί και 2 επικουρικοί, ενώ ζήτησε την έγκριση δύο θέσεων επικουρικών ιατρών, ενός παιδιάτρου και ενός βιοπαθολόγου. Επιπλέον ζήτησε να λειτουργήσει η Μονάδα Εμφραγμάτων, τονίζοντας ότι στο Νοσοκομείο υπάρχει ήδη Τμήμα με κατάλληλο εξοπλισμό.
Τέλος, ο Βουλευτής ζήτησε από την κ. Γκάγκα να βοηθήσει ώστε να προχωρήσει σε υλοποίηση το έργο της ανακατασκευής του Κέντρου Υγείας Βασιλικής, καθώς μάλιστα έχει κατατεθεί στο Υπουργείο η μελέτη για έργα ύψους περίπου 1 εκ. Ευρώ, ενώ ενημέρωσε την Αν. Υπουργό για τα περιφερειακά ιατρεία τα οποία επαναλειτούργησαν εξυπηρετώντας τους κατοίκους σε 7 χωριά της Λευκάδας.
Από την πλευρά της η Αν.Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα συνδράμει στο να λειτουργήσει η Μονάδα Εμφραγμάτων, ενώ ανακοίνωσε επιπλέον τη δημιουργία Κέντρου Τραύματος και Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας στο Νοσοκομείο.
Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά τμήματα καθώς το μεν Κέντρο Τραύματος θα δώσει τη δυνατότητα καλύτερης αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, κυρίως ατυχημάτων, ενώ η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας θα δώσει τη δυνατότητα για καλύτερη περίθαλψη ασθενών που έχουν ανάγκη τακτικών θεραπειών, όπως καρκινοπαθών που χρειάζονται χημειοθεραπείες, ανοσοθεραπείες κλπ.
Μάλιστα η Αν. Υπουργός δεσμεύθηκε ότι στο νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου θα προβλεφθούν ειδικότητες για τη στελέχωση του Κέντρου Τραύματος, καθώς και ότι θα μεριμνήσει για τη λειτουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) δυναμικότητας 2 κλινών.
Τέλος, ο Βουλευτής συνόδευσε την Αν. Υπουργό στο νέο χώρο όπου θα στεγαστεί το Κέντρο Υγείας Λευκάδας, πίσω από το παλιό Νοσοκομείο, όπου της προσέφερε μία εικόνα της πολιούχου της Λευκάδας Παναγίας Φανερωμένης, ενώ επισκέφθηκαν και το πρώην Ξενοδοχείο Αβέρωφ, που ανήκει στο Νοσοκομείο, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την προοπτική αξιοποίησής του.
Σχετικά με την επίσκεψη ο Βουλευτής δήλωσε:
“Είχαμε την χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε στη Λευκάδα την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κ. Μίνα Γκάγκα, η οποία έχει στα χέρια της ένα από τα σημαντικότερα και πιο απαιτητικά χαρτοφυλάκια της Κυβέρνησης, αυτό των υπηρεσιών υγείας, και να συζητήσουμε από κοντά την πρόοδο που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα στην στελέχωση και την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, αλλά και τις προοπτικές από εδώ και πέρα.
Έχουμε μία άριστη συνεργασία, τόσο με την κ. Γκάγκα, όσο και με τον Υπουργό κ. Θάνο Πλεύρη, αλλά και διαχρονικά με όλες τις ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας, καθώς και με την 6η ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Λευκάδας. Τα τελευταία 3 χρόνια πετύχαμε πολλά για αυτό το νέο νοσοκομείο, πολλαπλασιάσαμε το προσωπικό, το εξοπλίσαμε με σύγχρονα μηχανήματα, και βεβαίως μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στις έκτακτες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία, ενώ οφείλω να συγχαρώ όλο το προσωπικό για τις προσπάθειές του και για την άριστη ανταπόκρισή του στο δύσκολο έργο του.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα