Πέμπτη, 25/04/2024 | 09:38

Κυβέρνηση : Μηδενίστηκαν οι εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις στο ΝΑΤ

429 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/04/2022, 2:47 μμ | 0 σχόλια

Μια σημαντική εξέλιξη μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος αφορά στο μηδενισμό των εκκρεμών συντάξεων στο ΝΑΤ. Ενός Ταμείου που ήταν μέχρι πρότινος ανάμεσα στα πλέον προβληματικά σε ό,τι αφορά στην καταβολή συντάξεων με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην απονομή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις το Φεβρουάριο του 2021 ήταν 3.100. Σήμερα εκκρεμεί η εκκαθάριση μόλις 12 συντάξεων. Ουσιαστικά, δηλαδή, οι ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις στο ΝΑΤ μηδενίστηκαν.
Ήδη -και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό- οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ έχουν καταφέρει να εκδίδουν νέες συντάξεις εντός 90 ημερών, χωρίς αυτές δηλαδή να καθίστανται ληξιπρόθεσμες. Ταυτόχρονα -όπως επισημαίνει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Χατζηδάκης- το ΝΑΤ βάζει στόχο την οριστική εξάλειψη και των εκκρεμών επικουρικών και εφάπαξ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους αυτούς υλοποιήθηκε τους τελευταίους 12 μήνες ένα συνεκτικό σχέδιο δράσεων σε διοικητικό, οργανωτικό, ψηφιακό και υλικοτεχνικό επίπεδο. Συγκεκριμένα:
-Με νομοθετικές παρεμβάσεις απλοποιήθηκε η διαδικασία απονομής για επιμέρους κατηγορίες ασφαλισμένων, των οποίων οι συντάξεις τους εκκρεμούσαν για χρόνια.
-Υπήρξε αναδιάταξη του ανθρώπινου δυναμικού και ανανέωση του μηχανογραφικού εξοπλισμού.
-Καταργήθηκαν έλεγχοι που δεν είχαν ουσιαστικό αντίκτυπο.
-Υλοποιήθηκαν έργα διασύνδεσης του ΝΑΤ με άλλους φορείς του Δημοσίου.
-Θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά -και απέδωσε όπως αποδεικνύεται- πριμ παραγωγικότητας για τους πιο αποδοτικούς υπαλλήλους.
Ο εκσυγχρονισμός, η οργάνωση, η ψηφιοποίηση, οι αλλαγές που κάνουμε, αποδίδουν καρπούς που απολαμβάνουν οι πολίτες σε ένα πολύ κρίσιμο κομμάτι όπως είναι αυτό της απονομής των συντάξεών τους.

Από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου

από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ

 και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα