Παρασκευή, 29/03/2024 | 16:20

Το αυτοκίνητο της apple στην Πρέβεζα: κάνει χαρτογράφηση δρόμων

1652 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/03/2022, 1:49 μμ | 1 σχόλιο

 

 

Στην Πρέβεζα εθεάθη το ιδιαίτερο αυτοκίνητο της apple το Σάββατο 26 Μαρτίου σύμφωνα με πληροφορίες και σκοπός του είναι η χαρτογράφηση δρόμων της περιοχής μας.

Στην Ελλάδα βρίσκονται από τις 7 Μαρτίου τα αυτοκίνητα της Apple, τα οποία “χτενίζουν” κάθε δρόμο του εθνικού οδικού δικτύου και συλλέγουν δεδομένα με στόχο τη βελτίωση των “Apple Maps” και τη λειτουργία “Look Around”, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να έχουν περιμετρική εικόνα για μια οδό.

Μέσα στο όχημα βρίσκεται ένας οδηγός, αλλά και ένας ακόμα εξειδικευμένος υπάλληλος της Apple που ελέγχει την ποιότητα του συλλεχθέντος υλικού και σημειώνει τις οδούς που δεν είναι προσβάσιμες από το όχημα.

Το προσωπικό της Apple μέσα στο αυτοκίνητο ακολουθεί ιδιαίτερα αυστηρές εντολές, που μεταξύ άλλων επιβάλουν την εκτέλεση των εργασιών τους κατά τις ημέρες που επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την τέλεια ποιότητα των εικόνων.

Όπως αναφέρει η Apple, το αυτοκίνητό της ενδέχεται να επισκεφτεί εκ νέου μια περιοχή ώστε να συλλεχθούν επικεραιοποιημένα δεδομένα, σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν ενημερωμένοι οι χάρτες.

Σημειώνεται ότι πέρα από το όχημα που βλέπεται στη φωτογραφία η κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της τεχνολογίας χρησιμοποιεί και άλλα μέσα για τη χαρτογράφηση των περιοχών που δεν είναι προσβάσιμες σε αυτοκίνητα.

Στους πεζόδρομους, για παράδειγμα, κυκλοφορούν άνθρωποι της Apple πεζή, φέροντας σακίδιο στην πλάτη τους με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που συλλέγει δεδομένα.

Επιπροσθέτως, η Apple δεσμεύεται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, μιας και στις δημοσιευμένες εικόνες έχει γίνει απόκρυψη των προσώπων αλλά και των πινακίδων των οχημάτων.

Είναι όντως ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο!

 

1 σχόλιο για “Το αυτοκίνητο της apple στην Πρέβεζα: κάνει χαρτογράφηση δρόμων”

  1. Ο/Η Road rider λέει:

    Κριμα το αμαξακι θα διαλυθει απο τις λακκουβες οπως εχουν διαλυθει τα δικα μας.θα γινουμε ρομπα στους apple maps….χαχαχαχ βλαχια!θα συναντησει και βλαχαδερα απο Τα Γιαννενα σημερα λογικα θα αρχισουν τα f@ck you motherf@cker

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα