Τρίτη, 23/04/2024 | 17:51

Από έρωτα πεθαίνουν τα κλαριά, “Φωτιές” με υποψηφιότητες στον Δήμο Πρέβεζας-Γράφει ο Σπύρος Πλέουρας

1100 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/03/2022, 1:12 μμ | 0 σχόλια

Ο Τομεάρχης νομίζει πως σχολιάζει την επικαιρότητα Νο 29…

 

Ανακατεύεται η τράπουλα μετά την εξέλιξη του Δημήτρη Καραμανίδη ως περιφερειακού συντονιστή Ηπείρου της ΝΔ…

Ήταν μια εξέλιξη που κάποιους τους χαροποίησε, κάποιους άλους τους θορύβησε και κάποιοι άλλοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν ένα γεγονός που σίγουρα, δεν υποβαθμίζεται..

Διότι τελειώνει και το αφήγημα ότι τάχα ο Καραμανίδης δεν τα πάει καλά με τη ΝΔ. Αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει και στα Δημοτικά πράγματα; Πιστεύω πως ναι!

Διότι μιλάμε για τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου που έχει αποχωρήσει από την παράταξη του νυν δημάρχου και θα πρέπει σε κομματικό επίπεδο είτε να επικοινωνήσουν, είτε να έχουν κάποια συνεργασία. Η ΝΔ θα φέρει Δημήτρη Καραμανίδη και Νίκο Γεωργάκο πιο… κοντά; Άνθρωποι που ανήκουν είτε στο περιβάλλον του ενός, είτε του άλλου, αποκλείουν το παραπάνω ενδεχόμενο. Και πως θα γίνει ρε παιδιά; Αυτό είναι όμως το κλίμα, βέβαια οφείλω να σημειώσω ότι η πολιτική ιστορία έχει διδάξει ότι στην πολιτική τίποτα δεν είναι θέσφατο κι ας μιλάμε εδώ για μια περίπτωση “Βόρειοι και Νότιοι”. Το ερώτημα βέβαια μετά την θέση που πήρε από τη ΝΔ ο Δημήτρης Καραμανίδης, είναι εάν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Και μετά από αυτή την εξέλιξη αυτό το ενδεχόμενο συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αν και ο ίδιος δεν έχει μιλήσει ακόμα σε επίσημο επίπεδο…

Ο Τάκης ο Μπαίλης θα κάνει … comeback?

Στην τρόπον τινά αξιωματική αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Μπαϊλης κάνει κινήσεις για comeback και εκ νέου υποψηφιότητα για την διεκδίκηση του δήμου Πρέβεζας. Στο ίδιο πάντως “στρατόπεδο” στα πολιτικά στέκια για υποψήφιους δημάρχους συζητούν κατά πρώτο λόγο την περίπτωση του Κοσμά Κορωναίου και κατά δεύτερο λόγο την περίπτωση του Βαγγέλη Γιαννουλάτου.

Δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του Γιώργου Νίτσα για τον Δήμο Πρέβεζας…

Με ένα ποσοστό κοντά στο 17% στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και με την “Ανάπτυξη Τώρα” να εκπροσωπείται στο Δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας από 5 Δημοτικούς συμβούλους και κινήσεις συνεργασίας στην κατεύθυνση να ανέβει το ποσοστό των εκλογών του 2019, η υποψηφιότητα του Γιώργου Νίτσα για τον Δήμο Πρέβεζας, θεωρείται Δεδομένη!

Σίγουρος για την εκ νέου καθόδό του στις Δημοτικές Εκλογές ο Βαγγέλης Ροπόκης…

Οι κινήσεις που έχει κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα, έβγαζαν τη σιγουριά ότι ο Βαγγέλης Ροπόκης θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας το 2023 το φθινόπωρο, ή τον Μάη του 2024, όποτε δηλαδή αυτές γίνουν. Σε κάθε περίπτωση, έχει τη δική του δυναμική, κάνει τις προσθαφαιρέσεις του στην παράταξή του και συνεχίζει…

Συζητιέται έντονα το όνομα του Σάκη Ανωγιάτη από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Πρέβεζας…

Στα πολιτικά στέκια συζητούν την κάθοδο του Θανάση Ανωγιάτη ως υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέχρι τώρα παρουσία του Σάκη στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας κρίνεται υπέρ το δέον θετική.

Θετική αύρα υπάρχει για τον Δήμο Πρέβεζας και στην περίπτωση του Διονύση Καλλίνικου

Δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφορία που να παραπέμπει σε κάθοδο του Διονύση στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές, όμως στα πολιτικά στέκια γίνονται συζητήσεις γύρω από την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για τον Δήμο Πρέβεζα.

Οι συζητήσεις βέβαια δεν σταματούν για τον Βασίλη Ιωάννου…

Με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και το γεγονός ότι πέρασε ένας ικανός και πετυχημένος νομάρχης, είναι ζητήματα που δεν μπορούν να προσπεραστούν.

Και οι συζητήσεις για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Βασίλη Ιωάννου στον Δήμο Πρέβεζας, δεν σταματούν…

Στη Λαϊκή Συσπείρωση και στην Ανυπότακτη κίνηση…

Σίγουρα θα γίνονται ζυμώσεις, αλλά δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι πάμε στη μία ή στην άλλη κατεύθυνση.

Δεν γίνεται να κατέβουν όλοι ,αυτό εξυπακούεται αφού χρειάζονται συνδυασμό 120 ατόμων…

Τα ονόματα δεν είναι εφευρέσεις δικές μου, ούτε αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας μου, γίνονται συζητήσεις και τα ονόματα αυτά πέφτουν  στις συζητήσεις που γίνονται σε πολιτικά στέκια. Ωστόσο μιλάμε ξεκάθαρα για ανεπίσημο επίπεδο. ζυμώσεις γίνονται, επαφές γίνονται, βολιδοσκοπήσεις γίνονται και προσεγγίσεις ατόμων για να στελεχώσουν ψηφοδέλτια. Και θα ήταν αφύσικο, θα ήταν μεταφυσικό να μην γίνονται, αφού  σε λίγο καιρό θα αρχίσουμε να μετράμε αντίστροφα για τις επόμενες δημοτικές εκογές. Κι όπου υπάρει καπνός υπάρχει και… Τι όχι; Με τα νέα δεδομένα ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας χρειάζεται να έχει 12ο άτομα συνδυασμό.

Και ο Λούκουμος για το τέλος… Περιμένοντας τον Βασίλη Γιάπρο…

Έγινε μια ανακοίνωση υποψηφιότητας εκείνη την ιστορική ημέρα της απελευθέρωσης της Πρέβεζας, αλλά δεν συνεχίστηκε. Και πάλι γίνονται συζητήσεις για τον γνωστό δικηγόρο Βασίλη Γιάπρο και ενδεχόμενη υποψηφιότητα να διεκδικήσει τον θώκο του Δημάρχου Πρέβεζας. Δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση, όμως, εν ενεργεία Δημοτικός σύμβουλος βγάζει απίστευτη σιγουριά για κάθοδο του Βασίλη στις επόμενες Δημοτικές εκλογές!

Εμείς ρε δεν πεθάναμε από έρωτα, από πείνα θα πεθάνουμε; 

 

Και είναι εκείνες οι περιγραφές που σε “ρίχνουν” ψυχολογικά, αλλα πετάγεσαι σαν ελατήριο, σαν να σε χτυπά ηλεκτρικό ρεύμα και είσαι έτοιμος για… νέες ήττες , για νέες συντριβές… Πες το μόνος σου! Πανδημία, ένδεια, πεσμένες διαθέσεις, περιμένοντας την άνοιξη, φτώχεια και πείνα. Φτώχεια σε καλά συναισθήματα, φτώχεια  στα οικονομικά, φτώχεια στις θετικές εξελίξεις, φτώχεια σε φωτεινές διαθέσεις, φτώχεια και στην αγάπη. Όσο για την πείνα και τη δική μου γενιά; Εμείς ρε δεν πεθάναμε από έρωτα, από πείνα θα πεθάνουμε; Από έρωτα πεθαίνουν τα κλαριά…

Σπύρος Πλέουρας για τους πολλούς-Τομεάρχης για τους λίγους

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα