Παρασκευή, 26/04/2024 | 09:49

Η Πρέβεζα τίμησε την επέτειο της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821

930 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/03/2022, 3:20 μμ | 0 σχόλια

 

Με τον ανοιξιάτικο καιρό και τις υψηλές θερμοκρασίες για σύμμαχο, πλήθος κόσμου παρακαλούθησε την μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Πρέβεζα. Ο κόσμος είχε κατακλύσει όλες τις πλευρές της παραλιακής οδού Σπηλιάδου και με την μαθητική παρέλαση ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής της Επαανάστασης της 25ης Μαρτίου του 1821 στην Πρέβεζα.

Είχαν προηγηθεί καταθέσεις στεφάνων από αντιπροσωπείες των σχολείων και της ΑΕΝ στο Ηρώο Πεσόντων , στο Μνημείο Πεσόντων Πολεμικού Ναυτικού και στον Ανδριάντα του Οδυσσέα Ανδρούτσου.

 

 Ανήμερα της 25ης Μαρτίου στις 11 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους ψάλθηκε δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσοστόμου, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γεν. Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου. Τον πανηγυρικό της ημέρα εκφώνησε ο διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας Γιώργος Σαράφογλου.
Η Φιλαρμονική Ορφέας Πρέβεζας παιάνιζε εμβατήρια της ημέρας αποσπώντας υπέρ το δέον ευμενή σχόλια και κριτικές από τον κόσμο που είχε κατκλύσει την παραλιακή οδό Σπηλιάδου στην Πρέβεζα.

 

 

Με την ολοκλήρωση της παρέλασης εκπρόσωποι φορέων έκαναν δηλώσεις στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα για τη σπουδαιότητα της 25ης Μαρτίου. δηλώσεις που θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε σε άλλη ανάρτησή μας.

Σπύρος Πλέουρας

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα