Δευτέρα, 05/12/2022 | 04:16

Α.Ε.Ν. Ηπείρου-Πλακιωτάκης: Έχει προωθηθεί η εκπόνηση μελέτης ενεργειακής αναβάθμισης

403 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/03/2022, 2:04 μμ | 0 σχόλια

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 11/02/2022

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τoν κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα θέρμανσης στη Σχολή Εμποροπλοιάρχων Πρέβεζας»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με καταγγελίες σπουδαστών της Σχολής Εμποροπλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου Πρέβεζας, προβλήματα στη θέρμανση εντοπίζουν στη Σχολή τους, με συνέπεια να λειτουργεί αυτή σε συνθήκες πολικών θερμοκρασιών. Το καλοριφέρ δε λειτουργεί σε έναν θάλαμο, ενώ οι σωληνώσεις του θερμοσίφωνα στάζουν, με αποτέλεσμα να μην έχουν ζεστό νερό. Συγκεκριμένα, αναφορικά με το ζήτημα τονίζεται ότι: «…Υπάρχει πρόβλημα με τη θέρμανση, το πρωί επικρατούν θερμοκρασίες -5ο, τα παιδιά κινδυνεύουν να πάθουν πνευμονία! Δεν υπάρχει ζεστό νερό, να μην μπορούμε να ζεσταθούμε σε έναν θάλαμο. Βάζουμε το αερόθερμο και δεν λειτουργεί. Έχει χαλάσει και ο θερμοσίφωνας. Είμαστε σε τραγική κατάσταση! Υπάρχει οδηγία 8-10 το βράδυ να λειτουργεί η θέρμανση…».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε άμεσα να επιλύσετε το πρόβλημα θέρμανσης της σχολής Εμποροπλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου στην Πρέβεζα, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότεροι εκ των σπουδαστών διαμένουν μόνιμα εντός Σχολής;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

ΘΕΜΑ: «Απάντηση της υπ’ αριθ. πρωτ. 3202/14-02-2022 Ερώτησης του Βουλευτή κ. Κ. Βελόπουλου».

 

Σε απάντηση της εν θέματι Ερώτησης περί των προβλημάτων στην παροχή ζεστού νερού και στο σύστημα θέρμανσης των κοιτώνων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) Ηπείρου γνωρίζεται ότι οι βλάβες οι οποίες διαπιστώθηκαν κατόπιν σχετικών ελέγχων από τον αρμόδιο εγκαταστάτη/συντηρητή αποκαταστάθηκαν. Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε επιτόπιος έλεγχος στα καλοριφέρ των κοιτώνων, όπου και διαπιστώθηκε η καλή λειτουργία αυτών. Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού έτους 2021-2022 είχε πραγματοποιηθεί συντήρηση των καυστήρων.

Επισημαίνεται ότι έχει προωθηθεί η εκπόνηση της απαιτούμενης μελέτης ενεργειακής αναβάθμισης της κτιριακής υποδομής της Α.Ε.Ν. Ηπείρου για έργα που θα υλοποιηθούν τη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027.

 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα