Σάββατο, 20/04/2024 | 06:43

Θανάσης Καββαδάς: Προς έγκριση το έργο 2.500.000 ευρώ για αστικές αναπλάσεις στη Λευκάδα

505 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/02/2022, 7:18 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Στην Επιτροπή Αξιολόγησης του Υπουργείου Εσωτερικών
αύριο προς έγκριση το έργο 2.500.000 ευρώ για αστικές αναπλάσεις στη Λευκάδα» – Νέα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Στέλιο Πέτσα

Νέα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να συζητήσουν την πορεία υλοποίησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» στη Λευκάδα, καθώς και άλλες ανάγκες χρηματοδότησης στο νομό που αφορούν το Υπουργείο Εσωτερικών.
Σε ό,τι αφορά το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο Βουλευτής ζήτησε να προχωρήσουν σύντομα οι εγκρίσεις της αρμόδιας Επιτροπής για τα έργα για τα οποία έχουν υποβληθεί τεχνικά δελτία από το Δήμο Λευκάδας. Μετά από τα πρώτα 3.404.524 ευρώ που είχαν εγκριθεί για αγροτική οδοποιία, επόμενη προτεραιότητα είναι το έργο της Αστικής Αναζωογόνησης της πόλης της Λευκάδας, και αφορά ειδικότερα τη μελέτη για την ανάπλαση στις περιοχές Βαρδάνια και Περιβόλια, καθώς και την αποκατάσταση του Κινηματογράφου «Απόλλων», ενώ ζήτησε επιπλέον την έγκριση χρηματοδότησης και για άλλα έργα.
Ο Βουλευτής ενημέρωσε για την ανάγκη αποκατάστασης ζημιών από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές του Νοεμβρίου σε περιοχές της Λευκάδας, οι οποίες και κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ευχαρίστησε τον Υπουργό για τις 180.000 ευρώ που δόθηκαν σε πρώτη φάση, του μετέφερε ωστόσο ότι χρειάζεται επιπλέον χρηματοδότηση για να αποκατασταθούν οι σημαντικές βλάβες που προκλήθηκαν.
Ανέφερε μεταξύ άλλων τις μεγάλες ζημιές στη Βασιλική στη θέση Κολυβάτα, όπου τρεις παραλίες της περιοχής έχουν καταστεί μη προσβάσιμες, όπως και ο δρόμος, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να πάνε εύκολα στα σπίτια τους. Επίσης, περιέγραψε το σημαντικό πρόβλημα που χειροτερεύει εδώ και χρόνια με τη διάβρωση στην ακτή και τον παραλιακό δρόμο του Αγίου Ιωάννη, μία περιοχή με ιδιαίτερη αξία για τους κατοίκους της πόλης της Λευκάδας και τους επισκέπτες, και επεσήμανε την ανάγκη για αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου καθώς και για προστασία και θωράκιση της ακτής.
Επιπλέον, ο κ. Καββαδάς ζήτησε την έγκριση συνολικού ποσού περίπου 800.000 ευρώ για την βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη Λευκάδα, και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας, στο γήπεδο Σφακιωτών, στο γήπεδο 5×5 στο Μαραντοχώρι, καθώς και στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Κοινοτήτων Βλυχού και Καρυωτών.
Τέλος, ζήτησε την έγκριση 50.000 ευρώ για την ηλεκτροδότηση της ιστορικής Μονής της Κόκκινης Εκκλησιάς.
Από την πλευρά του, ο Αν.Υπουργός κ. Πέτσας ενημέρωσε το Βουλευτή ότι για το έργο της Αστικής Αναζωογόνησης της πόλης της Λευκάδας η αρμόδια Επιτροπή θα συγκληθεί την Παρασκευή 11/2 και διαβεβαίωσε ότι το έργο αναμένεται να εγκριθεί με συνολικό προϋπολογισμό 2.484.819,24 ευρώ. Εντός του Μαρτίου θα εξεταστούν και άλλα έργα του «Αντ.Τρίτσης», ενώ διαβεβαίωσε το Βουλευτή ότι εξετάζει θετικά τις χρηματοδοτήσεις για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και επιπλέον χρηματοδότηση, πέραν των 180.000 ευρώ, για την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία του Νοεμβρίου.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Βουλευτής δήλωσε:
«Η άριστη συνεργασία που έχουμε με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα συνεχίζεται και οφείλω να αναγνωρίσω δημόσια ότι έχει σκύψει με πολύ ενδιαφέρον και με έμπρακτα αποτελέσματα σε όλα τα θέματα και τα αιτήματα που έχω θέσει.
Για μια ακόμη φορά λοιπόν πρέπει να τον ευχαριστήσω, διότι μετά τα σχεδόν 7.000.000 ευρώ που ενέκρινε για αγροτική οδοποιία σε Λευκάδα και Μεγανήσι, τις επόμενες μέρες θα εγκριθούν ακόμη 2,5 εκ. ευρώ, ενώ το Μάρτιο θα εγκριθούν χρηματοδοτήσεις και για άλλα έργα του «Αντ.Τρίτση».
Συνεχίζουμε, συντονισμένα, μαζί με το Δήμο Λευκάδας και με το Υπουργείο Εσωτερικών να οργανώνουμε τις προτεραιότητές μας, να διεκδικούμε το καλύτερο για τη Λευκάδα και τους πολίτες της. Οι χρηματοδοτήσεις είναι το ένα σκέλος. Η υλοποίηση όμως των έργων είναι αυτό που περιμένουν οι πολίτες ως χειροπιαστό αποτέλεσμα των προσπαθειών μας.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα