Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:28

Διαμαρτυρία φοιτήτριας για το ΚΤΕΛ και αίτημα για βοήθεια από το Δήμο Πρέβεζας

2914 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/02/2022, 9:13 πμ | 0 σχόλια

Από το 2015 , που σπουδάζω στην Πάτρα , χρησιμοποιώ τις υπηρεσίες του ΚΤΕΛ Πρέβεζας.
Τα δύο πρώτα χρόνια υπήρχε δρομολόγιο απευθείας Πρέβεζα – Πάτρα , κάθε Παρασκευή και Κυριακή ! Έπειτα αυτό σταμάτησε , οπότε όσοι φοιτητές απλό την Πρέβεζα σπουδάζουμε στην Πάτρα , αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε το λεωφορείο των Αθηνών . Το δρομολόγιο αυτό αρχικά πήγαινε μέσω της υποθαλάσσιας σήραγγας του Ακτίου , ενώ στην πορεία και αυτό άλλαξε και ακολουθούσε τη διαδρομή μέσω Λούρου – Φιλιππιάδας – Άρτας . Συνεπώς , το δίωρο ταξίδι μετατράπηκε σε τρίωρο με στάσεις σε χωριά ( πχ Στεφάνη ) και στους υπόλοιπους προορισμούς που ανέφερα . Γνωρίζω πολλά παιδιά που δυσφορούν με αυτήν την κατάσταση καθώς το δρομολόγιο αυτό σε αφήνει στο πορθμείο του Ρίου , απόσταση ένα τέταρτο σίγουρα (με αυτοκίνητο) για το κέντρο της Πάτρας. Όταν κάποιος πλέον χρειάζεται να έρθει μέσω ΚΤΕΛ από την Πάτρα στην Πρέβεζα , πρέπει να πάρει το διερχόμενο λεωφορείο από Αθήνα ( από τη στάση στο Ρίο ) και δεν έχει την δυνατότητα να κρατήσει θέση ! Ουσιαστικά πρέπει να τηλεφωνεί στα ΚΤΕΛ , μόλις ξεκινήσει το λεωφορείο για Αθήνα για να τον ενημερώσουν. Μου έχει τύχει , μάλιστα , να μου πουν πως το λεωφορείο έχει μόνο δύο θέσεις κενές που πιθανώς θα γεμίσουν σε στάσεις μέχρι το Ρίο , άρα δεν θα μπορέσει να με πάρει. Δηλαδή , είσαι αναγκασμένος να περιμένεις στη στάση του Ρίου , δεν μπορείς να κρατήσεις θέση και επιπλέον υπάρχει πιθανότητα να μην μπορέσεις καν να ταξιδέψεις .
Δρομολόγια Πρέβεζα – Αθήνα υπήρχαν περισσότερα , αλλά σταδιακά μειώνονται . Στην παρούσα φάση υπάρχουν δύο δρομολόγια καθημερινά και ένα απογευματινό κάποιες μέρες της εβδομάδας . Το απογευματινό αυτό δρομολόγιο μέχρι πρότινος ήταν καθημερινό . Χαρακτηριστικά θέλω να αναφέρω ότι ένας φίλος μου από την ΑΕΝ που θέλει να ταξιδέψει αύριο για Αθήνα , μετά τη σχολή του , δεν έχει αυτήν την δυνατότητα.
Η Πρέβεζα έχει το τμήμα λογιστικής και την ΑΕΝ. Η Πάτρα , όμως , έχει πάρα πολλές σχολές και αυτό συνεπάγεται ότι έχει πάρα πολλούς προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές που χρειάζεται να πηγαινοέρχονται .
Επίσης , είναι περίοδος εξεταστικής και οι φοιτητές μετακινούνται συνεχώς , ενώ τα δρομολόγια φθίνουν !
Υπάρχουν παράπονα από αρκετά παιδιά όλα αυτά τα χρόνια . Φυσικά το να πάει κάποιος να διαμαρτυρηθεί σε έναν από τους υπαλλήλους του ΚΤΕΛ είναι άσκοπο , γιατί απλά κάνουν τη δουλειά τους . Προσπάθησα τηλεφωνικά να επικοινωνήσω με τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ αλλά δεν τα κατάφερα .
Σίγουρα στόχος τους είναι το κέρδος και εν μέρει είναι λογικό και το δέχομαι . Δεν μπορώ να δεχτώ όμως ότι δεν μπορεί να υπάρξει ( αν όχι καθημερινά ) και κάποιο δρομολόγιο Πρέβεζα – Πάτρα. Όπως , επίσης ,με ενοχλεί ότι τα δρομολόγια για την Αθήνα , που είναι η πρωτεύουσα , συνεχώς μειώνονται.
Αυτό που θα ήθελα είναι να κοινοποιηθεί το ζήτημα αυτό . Με θλίβει το γεγονός ότι δεν ενδιαφέρονται ούτε για τα παιδιά που ζουν μόνιμα εδώ και σπουδάζουν αλλού , αλλά ούτε για τα παιδιά που είναι εδώ φοιτητές , ενώ γενικά οι φοιτητές στηρίζουν την οικονομία μιας πόλης σε μεγάλο βαθμό ! Φυσικά και ο δήμος της Πρέβεζας θα έπρεπε να έχει επίγνωση για αυτό και να έρθει σε επαφή με τα ΚΤΕΛ .
Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε μια πόλη , όταν κάποιος δυσφορεί στο να έρθει σε αυτήν και να φύγει επίσης .
Δεν γνωρίζω προσωπικά ούτε τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ ούτε τον δήμαρχο μας και δεν έχω καμία αντιπάθεια στα πρόσωπα τους ! Αλλά η κατάσταση είναι εξευτελιστική τουλάχιστον για τους νέους αυτού του τόπου . Θέλω απλά να ευαισθητοποιηθουν για κάτι που σίγουρα γνωρίζουν !

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα