Παρασκευή, 29/03/2024 | 09:34

Τζουμέρκα: «Καθυστέρησαν τα ελικόπτερα» καταγγέλλει η αδερφή του σκιέρ που σκοτώθηκε

674 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/01/2022, 7:22 μμ | 0 σχόλια

Τη ζωή του στα Τζουμέρκα έχασε ο 21χρονος αναρριχητής και αθλητής του ορειβατικού σκι, Ερμής Θεοχαρόπουλος προσπαθώντας να εκπληρώσει το όνειρό του.

Η οικογένειά του καταγγέλλει ολιγωρία κατά την επιχείρηση διάσωσης, ενώ οι διασώστες που ήρθαν αναφέρει ότι δεν είχαν τον κατάλληλο εξοπλισμό.

«Υπήρξαν καθυστερήσεις με τα ελικόπτερα. Καθυστέρησαν τόση ώρα, ενώ ήταν ο αδελφός μου… ήταν εκείνη τη στιγμή με τον πατέρα μου, τον είχε περιθάλψει, καθυστέρησε το ελικόπτερο να έρθει, οπότε άρχισε να χάνει τις αισθήσεις του, τις έχασε τελικά τις αισθήσεις του» σημείωσε η αδελφή του αδικοχαμένου Ερμή, μιλώντας στο LIVE NEWS.

«Οι διασώστες που ήρθαν δεν είχαν μαζί τους τον κατάλληλο εξοπλισμό, δεν υπήρχε ένεση αδρεναλίνης. Εν τέλει όταν ήρθε το ελικόπτερο, μετά από πάρα πολλές ώρες ήταν αργά γιατί είχε σταματήσει ήδη η καρδιά του» συμπλήρωσε.

Το χρονικό της τραγωδίας
Ο 21χρονος ορειβάτης ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής για την προγραμματισμένη προπόνηση του στο ορειβατικό σκι, μαζί με τον πατέρα του, κοντά στο χωριό Καταρράκτης στα Τζουμέρκα.

«Ήταν και ο πατέρας του εκεί και ομάδα άλλη. Έκανε προπόνηση. Ήταν όντως έμπειρος, ξέρετε όμως πολλές φορές τα ατυχήματα, δεν γίνονται μόνο στους μη έμπειρους, γίνονται και σε αυτούς που έχουν πολλές γνώσεις, είναι αυτό που συνηθίζουμε οι απλοί άνθρωποι να λέμε, η κακία στιγμή» πρόσθεσε η πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών, Εύα Μπάλιου.

Για άγνωστη αιτία, ο 21χρόνος, γλίστρησε και έπεσε σε γκρεμό 300 μέτρων, με τον πατέρα του να κατεβαίνει στην δύσβατη χαράδρα για να τον σώσει και να τον βρίσκει βαρύτατα τραυματισμένο με κακώσεις σε όλο του το σώμα.

«Δεν μπορούσε να τον κουβαλήσει ο πατέρας του, δηλαδή ήταν πολύ δύσκολο για να τον μετακινήσει και να τον κουβαλήσει. Έπεσε από κορυφή 300 μέτρων» συμπλήρωσε η φίλη του αδικοχαμένου Ερμή.

Αμέσως στήθηκε μια δύσκολη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του, με ομάδα της ΕΜΑΚ να καταβάλλει προσπάθειες για την διάσωση του, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να προσεγγίσει το σημείο με εναέρια μέσα. Μετά από αρκετές ώρες επιστρατεύτηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, που μετέφερε τον 21χρονο στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου και κατέληξε.

«Άργησαν να πάνε, να τον βρουν, υπήρχε καθυστέρηση και ότι υπήρχε και παραπληροφόρηση ότι έχει καταλήξει. Το παιδί ήταν ζωντανό. Δεν ήταν νεκρός. Ήταν στο νοσοκομείο και πάλευε» πρόσθεσε η φίλη του 21χρονου.

«Με ένα χαμόγελο πάντα, ήταν ένα παιδί που δεν φοβόταν καθόλου, ήθελε να τα κάνει όλα. Ο στόχος του ήταν οι Ολυμπιακοί. Για αυτό προετοιμαζόντανε. Είχαμε τελειώσει μαζί την σχολή προπονητών» ανέφερε φίλη του.

Πρώτα σκαρφάλωσε και μετά περπάτησε
Ο νεαρός ορειβάτης, ήταν Πρωταθλητής Ορειβατικής Αναρρίχησης, πριν από λίγους μήνες είχε μοιραστεί σε βίντεο τις δυσκολίες της προπόνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο 21χρόνος μεγάλωσε μέσα στο βουνό και τη φύση. Καταγόταν από ορειβατική οικογένεια του με τον πατέρα του να είναι προπονητής αναρρίχησης της Εθνικής Ελλάδας και την μητέρα του, ορειβάτρια και διοργανώτρια αγώνων.

«Ο Ερμής ήταν αθλητής μας από την εποχή που γεννήθηκε που λέει ο λόγος, έμαθε πρώτα να σκαρφαλώνει και μετά να περπατάει. Ο πατέρας του ήταν επί σειρά ετών εδώ σε εμάς προπονητής και υπεύθυνος της πίστας» συμπλήρωσε η κυρία Μπάλιου.

Τα τελευταία χρόνια, η οικογένεια του ζούσε στα Τζουμέρκα όπου διατηρούσε και κέντρο αθλητικών δραστηριοτήτων και ο 21χρονος, που θεωρούταν ένας από τους καλύτερους αναρριχητές της Ελλάδας, προπονούνταν καθημερινά στο ορειβατικό σκι με στόχο να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς αγώνες.

«Ήταν διακεκριμένος, έχει βραβευτεί κατ’ επανάληψη, έχει βραβευτεί από την ομοσπονδία για τις επιδόσεις του στην αναρρίχηση. Ήταν ένα παιδί δραστήριο, ένα παιδί το οποίο αγαπούσε πολύ το βουνό και τη φύση» πρόσθεσε η πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών.

Η απώλεια βύθισε σε θλίψη την Ομοσπονδία, με την οικογένειά τους και τους συναθλητές τους, να του λένε το τελευταίο αντίο την Τρίτη στη 13:00 το μεσημέρι στην Άγναντα της Άρτας.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα