Πέμπτη, 28/03/2024 | 11:11

Αποκεφάλισαν αγριογούρουνο και το κρέμασαν πάνω σε πινακίδα κυκλοφορίας

653 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/02/2022, 10:04 πμ | 0 σχόλια

Οι εικόνες προβληματίζουν. Άγνωστοι σκότωσαν ένα αγριογούρουνο και αφού το αποκεφάλισαν, το κρέμασαν σε πινακίδα κυκλοφορίας…

Οι κτηνωδίες συνεχίζονται με τα όσα έγιναν στο Πήλιο να προκαλούν οργή και έντονο προβληματισμό. Θύμα αυτή τη φορά ένα αγριογούρουνο. Με τους άγνωστους δράστες να φροντίζουν να δείξουν το μένος τους, πριν αποχωρήσουν από την περιοχή. Το σκότωσαν και το κρέμασαν σε πινακίδα κυκλοφορίας της περιοχής. Φιλόζωοι που έτυχε να περνούν από το σημείο, τράβηξαν τις επίμαχες φωτογραφίες και εξέδωσαν ανακοίνωση. Με τις έρευνες για τους δράστες, να μην έχουν αποδώσει.

Εξοργιστική και παράλληλα αποκρουστική είναι η εικόνα που έκανε γνωστή μέσω της σελίδας της στο Facebook, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Ζωοφιλική Αδέσποτων Πηλίου». Στη φωτογραφία σε δρόμο στο Τρίκερι, κάποιοι αποφάσισαν να κρεμάσουν το κεφάλι και το δέρμα ενός πεθαμένου αγριογούρουνου σε πινακίδα στον δρόμο.

Αναλυτικά η αναφορά του οργανισμού για το γεγονός: «Γιατί; Στο χωριό Τρίκερι αντικρίσαμε αυτήν την αποκρουστική σκηνή. Γιατί κάποιοι προβαίνουν σε αυτές τις βάρβαρες ενέργειες; Είναι ζήτημα ηθικής, πολιτισμού, διαπαιδαγώγησης. Αυτοί οι άνθρωποι ζουν ανάμεσά μας. Είναι οι ίδιοι που επιδεικνύουν τις “ικανότητές” τους πυροβολώντας τις πινακίδες κυκλοφορίας, που κρατούν δεμένα τα σκυλιά τους μόνιμα, που αν είναι φοβοκροτικά ή έχουν, κατά την γνώμη τους, το παραμικρό ψεγάδι, τα βάζουν, στην καλύτερη περίπτωση, σε ένα καφάσι και τα αφήνουν στην άκρη του δρόμου, στο πουθενά -έχουμε κουραστεί να μαζεύουμε κυνηγόσκυλα.

Δε μας εκπλήσσει αύτη η βάρβαρη πράξη. Επιβεβαιώνει την άποψη μας. Αν κι είμαστε κάθετα αντίθετοι με το κυνήγι, πιστεύουμε ότι υπάρχουν κυνηγοί που αγαπάνε και φροντίζουν τους σκύλους τους. Μια σημαντική όμως μερίδα έχει ανεπίτρεπτες συμπεριφορές που συχνά γίνονται προκλητικές για την κοινωνία.

Πρέπει λοιπόν να σταματήσει η ομερτά που βασιλεύει στις τοπικές κοινωνίες. Να καταγγέλλονται και να μην καλύπτονται, όλες αυτές οι ενέργειες που ξεκινάνε από την πρόκληση και την βαρβαρότητα και καταλήγουν στην καταπάτηση του νόμου. Και κάτι τελευταίο. Αυτή η εμετική σκηνή προκαλεί απέχθεια στον οποιοδήποτε επισκέπτεται τον τόπο μας. Έλληνα ή ξένο. Καλώς ήλθατε στο μαγευτικό Νότιο Πήλιο».

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα