Πέμπτη, 25/04/2024 | 13:39

Προσωπικότητα αυξημένης εμβέλειας ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής- Του Σπύρου Πλέουρα

929 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/02/2022, 2:36 μμ | 0 σχόλια

Έχει αποδείξει ότι υπεραμύνεται και υπερασπίζεται το συμφέρον των δημοτών Ζηρού στην πράξη, από έργα, μελέτες και παρεμβάσεις; Τα ευμενή σχόλια και οι ευμενείς κριτικές πιάνουν όχι μόνο το φάσμα των γεωγραφικών ορίων του δήμου Ζηρού.

Έργα εκατομμυρίων ευρώ, αλλά ακόμα και εκεί που απαιτείται πολιτική ευθύτητα και πολιτικό ανάστημα, τα έχει. Ο λόγος για τον Δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή ο οποίος αποτελεί πολιτικό πρόσωπο αυξημένης εμβέλειας.

Ο Νίκος Καλαντζής που διακρίνεται για την απόλυτα πετυχημένη πορεία του ως δήμαρχος Ζηρού και στους άλλους οργανισμούς που προεδρεύει, είναι πρόσωπο που έχει κερδίσει με το έργο του και την πολιτική του ορθότητα την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ακόμα και με πρόσωπα με τα οποία υπάρχει αλληλοεκτίμηση σε πολιτικό επίπεδο, αν κρίνει για το συμφέρον των δημοτών Ζηρού ότι θα πρέπει να …”Κοντραριστεί” θα το πράξει, έτσι εξηγείται και η επιθετική κίνηση στα πλαίσια του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) απέναντι στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Εσχάτως είχαμε το θέμα της απόφασης σύνταξης μελέτης αποκατάστασης ανενεργού λατομείου στη Νέα Κερασούντα. Παίρνει ομόφωνη απόφαση το τοπικό συμβούλιο της Νέας Κερασούντας προς αυτή την κατεύθυνση αλλά… ξεσηκώνεται το χωριό. Βγάζει μια ανακοίνωση για να εξηγήσει η δημοτική αρχή Ζηρού για τη μελέτη αποκατάστασης του ανενεργού λατομείου στη Νέα Κερασούντα και… αντεπιτίθεται ξανά η… επιτροπή αγώνα του χωριού.

Αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Καλαντζής. Σου εξηγώ, δεν το δέχεσαι, θα σε πάρω εγώ από το νηπιαγωγείο να σε πάω πανεπιστήμιο; Δε γίνεται. Και έρχεται ως μεγάλος πολιτικός άνδρας ο Νίκος και τους λέει “Δε σας επιβάλλω τίποτα, από τη στιγμή που δεν το θέλετε, σε Κερασούντα και Πέτρα, πάμε στην άρση σύνταξης της μελέτης” και.. τέζα όλοι.

Και η μαγιά χάλασε και σε ορισμένες γραφικότητες που νομίζουν ότι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να πετάξουν τις… αντιπολιτευτικές τους κορώνες. Δεν πείθουν το λαό και ο Καλαντζής δεν ασχολείται με γραφικές περιπτώσεις. Εδώ νίκησε δύο φορές ολόκληρο Γιολδάδη, όπως είναι φυσικό, ορισμένους δεν τους βλέπει καν..

Δεν γίνεται να αντιμετωπιστεί ο Καλαντζής με έωλα επιχειρήματα, κινδυνολογίες και δήθεν κινήματα της συμφοράς, ο άνθρωπος είναι πολιτικό πρόσωπο που χαίρει εκτίμησης επαναλαμβάνω όχι μόνο σε όλο τον δήμο Ζηρού, αλλά ευρύτερα.

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα