Πέμπτη, 25/04/2024 | 23:00

Πρεβεζάνικη Κομιτατική ματιά στην έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού: Φωτογραφίες

799 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/01/2022, 4:17 μμ | 0 σχόλια

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας αποτελεί προέκταση του Πατρινού Καρναβαλιού, για όσοι-όσες δεν το γνωρίζουν, αφετηρία του. Έτσι ξεκίνησαν όλα το 2006 και μάλιστα οι πρώτες παρελάσεις και η κορύφωση των εκδηλώσεων γίνονταν τις μικρές Απόκριες, την προτελευταία εβδομάδα της Αποκριάς, για να μπορούν όλα τα χρόνια να βρίσκονται οι του Κομιτάτου στην Μητρόπολη του Καρναβαλιού, την Πάτρα.

Ύστερα από πιέσεις των τοπικών φορέων το 2011 και δη του Αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου, η κορύφωση των εκδηλώσεων του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας μεταφέρθηκαν την τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς.

Το μεγαλύτερο Καρναβάλι στην Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία που διοργανώνει στην Πρέβεζα, το Καρναβαλικό Κομιτάτο, συμπληρώνει 17 χρόνια ζωής φέτος. Δεν ξεχνά όμως τις ρίζες του, την αιτία της ύπαρξής του και το πως γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Ένας από τους ανθρώπους που έχουν ζήσει το Καρναβάλι του Κομιτάτου στην Πρέβεζα από τη γέννησή του μέχρι την γιγάντωσή του, είναι ο Αποστόλης Σόφης, ο οποίος βρέθηκε στην Πάτρα, στην έναρξη του Καρναβαλιού το Σάββατο 22 Ιανουαρίου και μας έστειλε και αυτές τις φωτογραφίες, τον ευχαριστούμε θερμά και ήδη αυτές οι φωτό μας έκαναν να αισθανθούμε ότι είμαστε εκεί στην αγαπημένη μας Πάτρα!

Στην Πρέβεζα, μια χούφτα διοργανωτών όλα αυτά τα χρόνια ξεσήκωνε χιλιάδες κόσμου, έφερνε χιλιάδες επισκέπτες, μαζί με περίπου 100 διοργανωτές Γκρουπ, έδωσε αξία στις τρεις λέξεις Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας. Τα χρόνια (17) πολλά, οι διοργανωτές χρειάστηκαν μαζική υποστήριξη από την εστίαση, την οποία δυστυχώς δεν είχαν συνολικά, όμως εάν γράψει τίτλους τέλους το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας, τότε οι αδιάφοροι της εστίασης θα αντιληφθούν το τι έχασε η Πρέβεζα και στον πολιτισμό και στον Καρναβαλικό Τουρισμό και στην τοπική οικονομία. Τότε όμως θα είναι αργά…

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα