Πέμπτη, 18/04/2024 | 15:47

Θανάσης Καββαδάς: «Στηρίζω αταλάντευτα την Κυβέρνηση, για την προκοπή του τόπου και την ευημερία των πολιτών

465 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/01/2022, 11:18 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Στηρίζω αταλάντευτα την Κυβέρνηση, για την προκοπή του τόπου και την ευημερία των πολιτών. Την Κυριακή η Βουλή θα καταψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ» –
Ομιλία του Βουλευτή Λευκάδας στην Ολομέλεια της Βουλής

Ομιλία στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς.
Ο Βουλευτής ξεκίνησε λέγοντας ότι η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας αποτελεί μια πολύ σοβαρή θεσμική διαδικασία, ωστόσο ο κ.Τσίπρας την χρησιμοποιεί για μικροκομματικούς και εσωκομματικούς λόγους, καθώς γίνεται στον απόηχο σοβαρών εσωκομματικών διαφωνιών που εκδηλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα για τις επιλογές του, ενώ παράλληλα προσπαθεί να αυξήσει τη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μετράει πλέον σημαντικές απώλειες.
Επομένως, κατέληξε ο Βουλευτής, στόχος του κ.Τσίπρα δεν είναι η Κυβέρνηση, που το βράδυ της Κυριακής θα επιβεβαιώσει ότι διαθέτει την εμπιστοσύνη της Βουλής, αλλά η εσωκομματική του αντιπολίτευση και το Κίνημα Αλλαγής, αφού βλέπει να αμφισβητείται και αυτή ακόμα η δεύτερη θέση. «Πιο πάνω δεν μπορεί ούτε να κοιτάξει ούτε και να ελπίζει», τόνισε ο Βουλευτής.
Ανέφερε ωστόσο ότι, ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες, η κοινοβουλευτική αυτή διαδικασία δίνει και πάλι την ευκαιρία για να κρίνουν και να συγκρίνουν οι πολίτες πολιτικές και ηγέτες, καθώς και μια ευκαιρία για να θυμηθούν τα χαρακτηριστικά της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σημαδεύτηκε από διαχειριστική ανεπάρκεια, σε όλα τα επίπεδα, από ψέματα, υπερφορολόγηση, ανευθυνότητα και περιφρόνηση απέναντι στον πολίτη.
Ο κ. Καββαδάς παραδέχθηκε ότι στα πρωτόγνωρα για την Αττική ακραία καιρικά φαινόμενα αυτών των ημερών και τις επιπτώσεις τους, υπήρξαν αστοχίες, επεσήμανε όμως ότι ο Πρωθυπουργός ξεκάθαρα, με ειλικρίνεια και γενναιότητα, ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες – κάτι που ο κ. Τσίπρας και οι Υπουργοί του δεν έκαναν ποτέ.
Υπενθύμισε ότι δεν ανέλαβαν ποτέ τις ευθύνες τους για το Μάτι και τη Μάνδρα, όπου δεν ζήσαμε απλά φυσικές καταστροφές αλλά βιώσαμε την απώλεια 125 συνανθρώπων μας. Σχολίασε ότι ποτέ δεν ακούστηκε μια συγγνώμη, και κατέθεσε στα πρακτικά δηλώσεις Υπουργού ότι ψάχνει να βρει μεγάλα λάθη και δεν βρίσκει, και της τότε Περιφερειάρχη που έλεγε ότι οι νεκροί ήταν απλά επειδή έκατσε στραβή στη βάρδια της.
Αντίθετα, τόνισε ο Βουλευτής, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ανέλαβε και θα αποδώσει ευθύνες, κυρίως όμως θέτει σε προτεραιότητα τη βελτίωση των δομών και της αποτελεσματικότητας της πολιτικής προστασίας, όπως και κάθε άλλης πτυχής του κράτους και της διακυβέρνησης.
Επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση έχει δώσει εξετάσεις σε πολλούς τομείς, αναφέροντας ότι το έργο της στην οικονομία, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τα εθνικά θέματα, μιλάει από μόνο του. Ανέφερε ότι έχει δοκιμαστεί σε πρωτοφανείς κρίσεις, ακραία φυσικά φαινόμενα, εξωτερικές προκλήσεις και, μετά από όλα αυτά, όχι μόνο έχει κρατήσει όρθια την κοινωνία και την οικονομία, αλλά οδηγεί τη χώρα σε μία εποχή ανάπτυξης και ευημερίας.
Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική, τόνισε ότι χωρίς να έχει επιβάλει ούτε ένα φόρο, αντιθέτως μειώνοντας συστηματικά τις επιβαρύνσεις για τους πολίτες, έχει κατορθώσει μέσα από τις επενδύσεις και την ανάπτυξη να φέρει θετικούς ρυθμούς στην οικονομία – σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ που ως Κυβέρνηση επέβαλε 29 νέους φόρους και πετσόκοψε 20 φορές τις συντάξεις, τσακίζοντας τους πολίτες.
Τόνισε ότι εδώ και δυόμιση χρόνια θεσπίστηκαν, μεταξύ άλλων, μειώσεις ΕΝΦΙΑ, φόρου εισοδήματος, προκαταβολής και παρακράτησης φόρου, πάγωμα της εισφοράς αλληλεγγύης στο ιδιωτικό τομέα, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και πολλά άλλα, ενώ παράλληλα η ανεργία μειώθηκε, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών αυξήθηκε και η διεθνής οικονομική κοινότητα και οι οίκοι αξιολόγησης δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα – φέρνοντας ως ενδεικτικό πρόσφατο παράδειγμα τη μεγάλη επένδυση της JP Morgan και επισημαίνοντας ότι η πορεία της οικονομίας αποτιμάται θετικά, καθώς μάλιστα είναι πιθανό σε λίγους μήνες να βγούμε από την ενισχυμένη εποπτεία.
Ανέφερε ότι η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός διεκδίκησε και πέτυχε τη δημιουργία ενός χρηματοδοτικού και αναπτυξιακού εργαλείου, του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα φέρει τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας 32 δισεκατομμύρια ευρώ, επιπλέον των 40 δις του νέου ΕΣΠΑ και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ενώ όλο αυτό το διάστημα στήριξε την κοινωνία και την πραγματική οικονομία την περίοδο της πανδημίας με πάνω από 43,7 δισεκατομμύρια ευρώ.
Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση θωράκισε τη χώρα απέναντι στις εξωτερικές απειλές, ενίσχυσε την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων, έχτισε ισχυρές συμμαχίες για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και σημείωσε μεγάλες διπλωματικές επιτυχίες, με αποκορύφωμα τη στρατηγική συμμαχία με τη Γαλλία που εξασφάλισε στη χώρα μας τη ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εξασφάλιση 24 κορυφαίων αεροσκαφών Rafale, 3 υπερσύγχρονων φρεγατών Belharra, καθώς βεβαίως και στη συμφωνία αναβάθμισης των F-16 και των Mirage της Πολεμικής μας Αεροπορίας που είχε προηγηθεί, σχολιάζοντας ότι αυτές τις συμφωνίες, που υπαγορεύουν εθνική ενότητα και υπευθυνότητα απέναντι στην πατρίδα, η αξιωματική αντιπολίτευση είτε τις καταψήφισε είτε δήλωσε «παρών», χαρακτηρίζοντας μάλιστα «ατυχία» το γεγονός ότι σε μια εποχή κρίσιμη για την εξωτερική μας πολιτική, έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση που επένδυσε και επενδύει στην καταστροφολογία.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής ανέφερε:
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός είναι συνεπής σε όσα λέει, είναι αληθινός και αποτελεσματικός. Συνειδητοποιούν τον κίνδυνο για τη χώρα αν μια Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε κληθεί να διαχειριστεί την απόπειρα εισβολής στον Έβρο, την πανδημία, τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.
Οι Έλληνες πολίτες δεν θα επιστρέψουν ποτέ στην παράνοια, στο λαϊκισμό, στο διχασμό στους αυτοσχεδιασμούς, στις καταστροφικές και μειοψηφικές ιδεοληψίες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά στην Κυβέρνηση.
Την Κυριακή η Βουλή θα καταψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας.
Και μια άλλη μέρα, που θα είναι και τότε Κυριακή, οι Έλληνες πολίτες θα καταψηφίσουν και πάλι το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ.Τσίπρα και θα επαναβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Στηρίζω αταλάντευτα την Κυβέρνηση, για την προκοπή του τόπου, για την ευημερία των συμπολιτών μου.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα