Πέμπτη, 28/03/2024 | 21:38

Γιάννης Μπούρης: Ο Τουρισμός είναι στην περιοχή μας ο κύριος οικονομικός άξονας

649 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/12/2021, 3:32 μμ | 0 σχόλια

Ελαιοτουρισμός “Μια υποσχόμενη μορφή εναλλακτικού τουρισμού” στην Πρέβεζα, ήταν το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Μαργαρώνα στην Πρέβεζα με τη συμμετοχή της υφυπουργού τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη και φορέων.

 

Την ημερίδα διοργάνωσε με επιτυχία το Επιμελητήριο Πρέβεζας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρης ως καλός οικοδεσπότης, αισθάνθηκε την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια την κ. Ζαχαράκη, που λόγω της ακύρωσης της πτήσης της, έφτασε οδικώς στην Πρέβεζα, για να συμμετέχει στην ημερίδα.

 

 

Χαιρετισμός του προέδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννη Μπούρη στην ημερίδα για τον “Ελαιοτουρισμό”

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας αναφέρθηκε στις ειδικές συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στο επιχειρησιακό περιβάλλον και στον ρόλο του Επιμελητηρίου να προσπαθεί να στέκεται δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο και να τον ενημερώνει για την κείμενη νομοθεσία. Χαρακτήρισε δύσκολη την εποχή με δεδομένο ότι επαγγέλματα βάλλονται, επισήμανε ωστόσο ότι ο τουρισμός ήταν αυτός που έσωσε την παρτίδα στη χώρα μας.

“Το τουριστικό προϊόν είναι και στην περιοχή μας ο κύριος οικονομικός άξονας” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούρης επισημαίνοντας το υψηλό ΑΕΠ των τουριστικών επιχειρήσεων της παράκτιας περιοχής του νομού Πρέβεζας, τις ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στα ιδιαίτερης αξίας προϊόντα που παράγει ο τόπος και στον ρόλο του Επιμελητηρίου να προχωρά στην ανάδειξη αυτών των προϊόντων, αλλά να στέκεται και δίπλα στην Εθνική προσπάθεια για εξαγωγή των προϊόντων. Ο κ. Μπούρης έκανε λόγο για ιδιαίτερη περίοδο ενώ αναφερόμενος στο ταμείο ανάκαμψης, στην κοινή αγροτική πολιτική και το νέο ΕΣΠΑ, τόνισε ότι είναι περίοδος για να δουλέψει η χώρα και να επωφεληθεί αυτών των ευκαιριών που διανοίγονται στον αναπτυξιακό τομέα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας ενόψει των ευκαιριών της ψηφιακής εποχής  που έρχονται, αναφέρθηκε στο τρίπτυχο: Συνέργεια, συλλογικότητα και Σύνεση/

Στον επίλογο του χαιρετισμού του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Μπούρης τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο επιχειρηματικός κόσμος στην πανδημία “έβαλε πλάτη” και αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού, χαρακτηρίζοντάς το, το μόνο όπλο μέχρι στιγμής απέναντι στην πανδημία!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα