Σάββατο, 20/07/2024 | 18:37

Ανακοίνωση -απάντηση σε καταγγελίες δημοτικών συμβούλων για την προμήθεια φορτηγού οχήματος

790 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/12/2021, 1:25 μμ | 0 σχόλια

Με αφορμή ανακοίνωση -καταγγελία δύο δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ζηρού, για προμήθεια οχήματος από τον Δήμο, το οποίο δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής προς χρήση, έχουμε να σημειώσουμε τα εξής: Ο Δήμος εξασφάλισε μέσω του προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” χρηματοδότηση, ύψους 170.000 ευρώ, για την προμήθεια δύο οχημάτων, ενός εκσκαφέα κι ενός ανατρεπόμενου φορτηγού με σκοπό την περισυλλογή και απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων.
Αφού ελήφθησαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις για τους όρους δημοπράτησης και τη χρηματοδότηση, προκηρύχθηκε ανοιχτός διαγωνισμός στις 25 Νοεμβρίου του 2019, ο οποίος κατέστη άγονος ως προς την προμήθεια του φορτηγού, ενώ προχώρησε η διαδικασία για την προμήθεια του εκσκαφέα. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια φορτηγού με ανατροπέα επαναλήφθηκε στις 30 Μαρτίου του 2020 και κατέστη εκ νέου άγονος.
Με ορατό τον κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση, ο Δήμος προχώρησε στις 9 Ιουλίου του 2020 στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, όπως προβλέπεται από το Νόμο. Σ’ αυτή κλήθηκε και γνωστή τοπική εταιρία εμπορίας -εισαγωγής, που δήλωσε αδυναμία συμμετοχής. Τελικά, ανάδοχος ήταν η εταιρία του Μαυρίδη Κων/νου από τη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια οι υπηρεσίες του Δήμου, για τις οποίες δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αφήνει υπονοούμενα για αδιαφανείς διαδικασίες, προχώρησαν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προμήθεια του συγκεκριμένου εισαγόμενου μεταχειρισμένου οχήματος το οποίο επιλέχθηκε με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών του Δήμου.
Το κύριο μέρος των διαδικασιών προμήθειας του οχήματος (διαγωνισμοί, διαπραγμάτευση κλπ) ολοκληρώθηκε μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2021, οπότε έγινε και η εξόφλησή του. Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά έχουν κατατεθεί αρμοδίως, χωρίς να υπάρχουν παρατηρήσεις, και είναι θέμα ελάχιστων ημερών να ολοκληρωθεί και η διαδικασία έκδοσης των πινακίδων.
Ο Δήμος υπογραμμίζει ότι όχι μόνο για θέματα ασφάλειας οχημάτων και οδηγών, αλλά ακόμη και για θέματα τυπικών διαδικασιών δεν κάνει εκπτώσεις, αλλά ούτε επιδεικνύει βιασύνη.
Όσον αφορά τέλος τη δήθεν διαπίστωση ότι “ο Δήμος Ζηρού βρίσκεται σε πλήρη διάλυση κι εγκατάλειψη” μόνο ως …χωρατό μπορεί να εκληφθεί.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα