Δευτέρα, 20/05/2024 | 17:09

Κοινή Ανακοίνωση Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου

84 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/05/2024, 6:12 μμ | 0 σχόλια
  <<Η  σκέψη από μόνη της δεν είναι αρκετή , οι πράξεις μένουν>>
    Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου εκφράζουν την έντονη οργή και αγανάκτηση τους, για το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας διατάσσονται  να μετακινηθούν  ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ και χωρίς να ληφθούν υπόψη οικογενειακά ή προσωπικά ζητήματα, για χρονικό διάστημα τριών μηνών στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη χωρίς να είναι εξασφαλισμένη η δαπάνη διαμονής, αφού τα ποσά που δικαιολογούνται (30 ευρώ ημερησίως), καθιστούν αδύνατη την εύρεση καταλύματος.
   Το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα της άνευ προηγουμένου τα τελευταία –μετά μνημονίων- χρόνια, μείωσης δαπανών για τα έξοδα διαμονής στις αποσπάσεις των Αστυνομικών, με την τροπολογία που ψηφίστηκε την Μ. Τετάρτη μειώνοντας τα έξοδα διαμονής ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ από ολόκληρο τον δημόσιο τομέα  στα 30 ευρώ ημερησίως από τα 80 ευρώ(για συγκεκριμένες μάχιμες και πρώτης γραμμής Υπηρεσίες Αθηνών-Θεσσαλονίκης). Παράλληλα διατάσσεται να αποσπαστεί και ένας σημαντικός αριθμός οχημάτων εκ νέου, ο οποίος μαζί με τον τεράστιο και πρωτοφανή στα χρονικά, αριθμό συναδέλφων που από αρχές του έτους έχουν αποσπαστεί στην Αττική, θα λείπουν πλέον από το κομμάτι της αστυνόμευσης στις τοπικές κοινωνίες μας χωρίς κανένας υπηρεσιακός ή πολιτικός παράγοντας να ασχολείται για το τι γίνεται στην Περιφέρεια.
   Θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν οι τοπικοί Βουλευτές μας συμφωνούν με το να είναι ο Αστυνομικός ο φτωχός συγγενής του δημοσίου, αφού ΜΟΝΟ για αυτόν ψηφίστηκε η δαπάνη ημερήσιας διαμονής να είναι στα 30 ευρώ και ποία είναι η άποψή τους για ότι συμβαίνει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Συμφωνούν άραγε στην ανεξέλεγκτη ενίσχυση της Αττικής όπου υπηρετεί περίπου το 50% των Αστυνομικών εις βάρος της Αστυνόμευσης των τοπικών κοινωνιών στις οποίες εκλέγονται; Πραγματικά θα επιθυμούσαμε  άμεσα να τοποθετηθούν δημόσια σε όλα αυτά τα ερωτήματα.
   Κλείνοντας και με αφορμή το Αναστάσιμο μήνυμα του Πρωθυπουργού όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: << Η σκέψη μας είναι σε όλες και σε όλους τους ένστολούς μας, αυτούς που νύχτα μέρα και αυτές τις Άγιες μέρες, αγωνίζονται προκειμένου όλες και όλοι να είμαστε ασφαλείς>>, διερωτόμαστε: Γνωρίζει ο κ. Πρωθυπουργός ότι αυτές τις Άγιες μέρες και συγκεκριμένα την Μ. Τετάρτη, η Κυβέρνηση της οποίας ηγείται ψήφισε περικοπή στις δαπάνες διανυκτέρευσης Αστυνομικών από τα 80 ευρώ ημερησίως στα 30 και ότι δεν έχει υλοποιηθεί καμία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης αναφορικά με τους Ένστολους (επικίνδυνο, παραμεθόριο, θεσμικά κλπ); Η  σκέψη από μόνη της δεν είναι αρκετή , οι πράξεις μένουν…
Υ.Γ. Οι 2500 Αστυνομικοί που από το βήμα της Δ.Ε.Θ. ο κ. Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα αποδεσμευτούν από τα Επίσημα, σήμερα που υπηρετούν;;
Για τα Δ.Σ.
 Ο ι  Πρόεδροι των Ενώσεων
     ΑΡΤΑΣ            ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ         ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ              ΠΡΕΒΕΖΑΣ
 ΑΠΟΤΟΡΗΣ ΔΗΜ.  ΝΑΚΟΣ ΒΑΣ.          ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΝ.    ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΥΑΓΓ.
φωτό: αρχείου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα