Σάββατο, 20/04/2024 | 00:36

Συνέλευση συντονισμού Εργαζομένων -ανέργων Πρέβεζας: Κάλεσμα για 17 Νοέμβρη

429 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/11/2021, 1:51 μμ | 0 σχόλια

« Ημέρες Πολυτεχνείου ξημερώνουν … Σαρανταοκτώ Νοέμβρηδες τώρα, η ιστορία περιδιαβαίνει τους δρόμους πάνω στους ώμους των ανθρώπων και πυρπολεί τη μνήμη. Θυμίζοντας ότι άλλαξαν τον κόσμο αυτοί που τόλμησαν, μέσα στη πιο ζοφερή πραγματικότητα, να ονειρευτούν ότι «κάποτε θα αποδίδουμε δικαιοσύνη με ένα άστρο ή με ένα γιασεμί , σαν ένα τραγούδι που, καθώς βρέχει, παίρνει το μέρος των φτωχών».

Λαέ της Πρέβεζας

Οι αγώνες ενάντια στη χούντα, η εξέγερση του Πολυτεχνείου για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, φωτίζουν διαχρονικά τους αγώνες του λαού μας για το δικαίωμα στη δουλειά, την παιδεία, την υγεία, την ελευθερία, την αποδέσμευση της χώρας μας από τα πολεμικά ιμπεριαλιστικά σχέδια των «συμμάχων».

Η πάλη για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα αποκτά ειδικά αυτήν την εποχή κρίσιμο χαρακτήρα, αφού η κυβέρνηση καταπατά με τον πιο βάναυσο τρόπο τα κατακτημένα με αίμα δικαιώματα για την ελευθερία στη συνάθροιση, την απεργία, το συνδικαλισμό, την πολιτική και κινηματική δράση. Ειδικά, αυτή την εποχή που η κυβέρνηση θέλει να ξεχαστεί και να αλλοιωθεί το εξεγερσιακό απελευθερωτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου, να μετατραπεί σε εθιμοτυπική κατάθεση στεφάνων από πολιτειακούς παράγοντες και να καταργηθούν οι διαδηλώσεις που γίνονται κάθε 17 Νοέμβρη.

Ειδικά αυτή την εποχή που οι νοσταλγοί και υμνητές της δικτατορίας ξαναβγαίνουν ως τάγματα εφόδου στους δρόμους για να κτυπήσουν και να τρομοκρατήσουν αδύναμους, μετανάστες, αγωνιστές, διαφορετικούς από τη νόρμα τους. Ειδικά αυτή την εποχή που προβάλλονται οι αρνητές της ύπαρξης δολοφονημένων κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που πλασάρονται αυτοί που το κονταίνουν για να το φέρουν στα μέτρα τους, που γυρολόγοι μιλούν στο όνομά του για να εξαργυρώσουν θέσεις στους κυβερνητικούς και κρατικούς μηχανισμούς.

Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, ήταν εξέγερση και πάλη λαϊκή και παραμένει επικίνδυνο για το καθεστώς.

Υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες, το δικαίωμα στη διαδήλωση, την αντίσταση, τη διεκδίκηση, την πολιτική και κινηματική δράση.

Τετάρτη 17 Νοέμβρη στις 5:30 μμ στο ΠΑΛΙΟ ΚΤΕΛ

συγκέντρωση-πορεία-κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο εθνικής αντίστασης

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα