Τρίτη, 06/06/2023 | 08:36

Μητσοτάκης για Γιάννενα-Κακαβιά, σύνδεση Πρέβεζας με Ιόνια, δρόμο Πάργα-Μεσοπόταμος

594 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/11/2021, 10:21 πμ | 0 σχόλια

Η ένταξη και χρηματοδότηση του οδικού άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς στο ΕΣΠΑ και η δημοπράτηση του έργου εντός του 2022 ήταν μία από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις που έγιναν κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Το Υπουργείο Υποδομών είναι αυτό που αναλαμβάνει την ολοκλήρωση των μελετών, το έργο χαρακτηρίζεται εθνικό και ως τρίιχνο είναι επιλέξιμο κα θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 230 εκατομμυρίων.

Πρόκειται για κλειστό αυτοκινητόδρομο, εβδομήντα περίπου χιλιομέτρων, με πλάτος οδοστρώματος τα 12,5 μέτρα.

«Είναι ένα έργο με σπουδαία εθνική σημασία καθώς συνδέει την χώρα μας με τα Δυτικά Βαλκάνια» ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και τόνισε ότι δίνει νέες δυνατότητες ανάπτυξης στην Ήπειρο.

«Ο δρόμος αυτός ήταν μία εκκρεμότητα από το παρελθόν. Τώρα δίνεται λύση. Και δίνεται λύση με έναν σύγχρονο κλειστό αυτοκινητόδρομο, με μεγάλη εθνική και γεωπολιτική σημασία» ανέφερε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του.

«Είναι μία ημέρα αλλαγής για την Ήπειρο, είναι ο δρόμος της πραγματικής ανάπτυξης καθώς η Ήπειρος θα ενωθεί με τα Δυτικά Βαλκάνια, με την περιοχή που έχει ιστορικούς δεσμούς» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης στην ομιλία του.

Η Περιφέρεια Ηπείρου αναλαμβάνει την ολοκλήρωση των μελετών για την οδική σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια και για τον δρόμο Πάργας Μεσοπόταμος, με πιθανότερη πηγή χρηματοδότησης των συγκεκριμένων οδικών αξόνων το Περιφερειακό Πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και τον συνόδευαν ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης ενώ παρόντες ήταν οι Υφυπουργοί Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος, Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, η βουλευτής Μαρία Κεφάλα και ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

ΠΗΓΗ-φωτό: epiruspost.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα