Παρασκευή, 19/04/2024 | 01:41

Μετάλλαξη Όμικρον – Βατόπουλος: Θα την πιάνει το εμβόλιο

513 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/11/2021, 10:30 πμ | 0 σχόλια

Η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να είναι μια νέα εξελιγμένη μετάλλαξη Δέλτα, σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε πως θα είναι πιο μεταδοτική και θα υπάρξουν περισσότερα κρούσματα και βαριές νοσήσεις.

«Αυτή τη στιγμή επαναλαμβάνεται ένα σενάριο που έχουμε ξαναδεί άλλες δυο φορές, με τη μετάλλαξη Άλφα και τη μετάλλαξη Δέλτα. Βιολογικά αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι παραλλαγές του ιού που επικρατούν είναι αυτές που μεταδίδονται ευκολότερα. Επίσης, ξέρουμε ότι οι παραλλαγές που επικρατούν είναι και οι πιο ήπιες, διότι αυτές δε σκοτώνουν κόσμο. Άρα πάλι μεταδίδονται ευκολότερα. Ένα σενάριο λογικό που μπορούμε να πούμε ότι και τώρα με αυτή τη μετάλλαξη, εφόσον επικρατήσει, θα είναι πιο μεταδοτική», είπε ο κ. Βατόπουλος.

«Ακόμα κι η Όμικρον να είναι όπως η Δέλτα από πλευράς βαρύτητας νόσου, επειδή θα έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα, πιθανόν να έχουμε μεγαλύτερο αριθμό» συμπλήρωσε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα