Παρασκευή, 26/04/2024 | 23:02

Τριαντάφυλλος Αλμπάνης: Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, θεωρεί ότι κανένα τμήμα του δεν καταργείται

632 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/10/2021, 12:54 πμ | 0 σχόλια

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας) αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις, ήταν το μοναδικό θέμα της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου. Με τηλεδιάσκεψη WEBBEX συμμετείχε στη συνεδρίαση – που διήρκησε περίπου 5,5 ώρες- συμμετείχε μέχρι το τέλος ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.


“Δυστυχώς ξαναγυρίζουμε στο δημοτικό συμβούλιο με τη δική μου συμμετοχή και δυστυχώς το θέμα με ελάχιστη βάση εισαγωγής επιβεβαίωσε τους φόβους μας για τρία τμήματα, το ένα είναι λογιστικής και Χρηματοικονομικής στην Πρέβεζα. Παρόλο που το Πανεπιστήμιο ιωαννίνων, έχει χάσει τους λιγότερους φοιτητές σε σχέση με τα άλλα Περιφερειακά Πανεπιστήμια της τάξεως του 10%, όταν άλλα μεγάλα πανεπιστήμια όπως των Πατρών της Θεσσαλίας που έχουν κενές θέσεις που φτάνουν το 30% . Δυστυχώς όμως το πρόβλημα αυτό περιορίζεται σε τρία τμήματα όπως προανέφερα, ιδιαίτερα σε δύο τμήματα, στο τμήμα Γεωπονίας και στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό, δεν θέλω να σχολιάσω άλλο την ελάχιστη βάση εισαγωγής, ελπίζω κάποια στιγμή να υπάρξουν αλλαγές διότι δημιουργείται ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.


Όσον αφορά το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα φαίνεται ότι η ελκυστικότητα παραμένει αρκετά μικρή. Και παραμένει μικρή η ελκυστικότητα ακόμη και σε παιδιά από την Ήπειρο. Το τμήμα και η γενική συνέλευση έχει συνεδριάσει και έχει πάρει μία απόφαση επί του στρατηγικού σχεδιασμου με τρία σημεία στα οποία έχει αναφερθεί ο κ. Σωτηρόπουλος αναλυτικά. υπάρχουν αρκετοί λόγοι γιατί το τμήμα έχει μικρή ελκυστικότητα. Ο πιο σοβαρός λόγος είναι ότι είναι το μοναδικό τμήμα σε ένα Ακαδημαϊκό περιβάλλον” είπε κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ενώ αναφερόμενος σε έναν ακόμα από τους λόγους, έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής των φοιτητών στην Πρέβεζα που καταγράφεται από την πλευρά των φοιτητών. Από την Άλλη το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θεωρεί ότι το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοικονομικής είναι στρατηγικής σημασίας γιατί συμπληρώνει τη σχολή οικονομικών επιστημών.

Ο κ. Αλμπάνης υπογράμμισε ότι το υπουργείο είτε τέλος Οκτωβρίου είτε αρχές Νοεμβρίου θα ανοίξει νέα συζήτηση σχετικά με την αναδιάρθρωση σχολών, συνένωση ή καταργήσεις τμημάτων. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δε συμμετέχει σ’ αυτή τη συζήτηση, θεωρεί ότι κανένα του τμήμα δεν καταργείται, κανένα τμήμα δε συγχωνεύεται, τα τμήματα παραμένουν ως έχουν. Το παραπάνω αποτελεί και άποψη του Πρύτανη, αλλά και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. “Θεωρώ λοιπόν ότι και το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοικονομικής και το τμήμα της Γεωπονίας παραμένουν ως έχουν και σ’ αυτά θα επιμείνουμε.” είπε ακόμη ο κ. Αλμπάνης, ενώ αναφορικά με τη Σύγκλητο τόνισε ότι οφείλει να ενισχύσει τα τμήματα και να βελτιώσει την εικόνα του Πανεπιστημίου. Για την ανησυχία που υπάρχει για μεταφορά του τμήματος της Πρέβεζας στα ιωάννινα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συνέστησε ψυχραιμία εξηγώντας ότι είναι ένα θέμα που θα πρέπει να δει σοβαρά η Κοσμητεία και στη συνέχεια να απασχολήσει τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου. Ο κ. Αλμπάνης άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει βιασύνη και σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να δοθεί η δυνατότητα για τη διόρθωση πραγμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης τοποθετήθηκε ύστερα από 4.30 περίπου ώρες ξανά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας και μία κίνηση που άφησε ανοιχτή μια εικόνα αισιοδοξίας, ήταν η πρόκληση του Δημάρχου και επιτροπής του δήμου στη συνεδρίαση της Συγκλήτου. Η αλήθεια είναι ότι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης αποτελεί προσωπικότητα αυξημένης εμβέλειας και το γεγονός της παρουσίας εκπροσώπων της περιοχής μας στη Σύγκλητο είναι αφενός ενθαρρυντική και αφετέρου δίνει χρόνο και χώρο στην περιοχή μας, να καταθέσει τα ισχυρά της πλεονεκτήματα και τη δουλειά που θα γίνει σε επίπεδο υποδομών, για να βελτιωθεί η εικόνα του τμήματος Χρηματοοικονομικής και λογιστικής και να γίνει πιο ελκυστικό το τμήμα. Προς αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξουν όλες εκείνες οι προσπάθειες ώστε στην επόμενη Ακαδημαϊκή χρονιά, το τμήμα να έχει μεγαλύτερο αριθμό εισακτέων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου και ζήτησε να ενημερωθεί για τον χρόνο που θα πραγματοποιηθεί η σύγκλητος.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα