Πέμπτη, 25/04/2024 | 14:21

Κώστας Μπάρκας: Το Πανεπιστημιακό τμήμα, να συνεχίσει & να παραμείνει εδώ, στην Πρέβεζα!

481 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/10/2021, 1:28 πμ | 0 σχόλια

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας) αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις, ήταν το μοναδικό θέμα της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου. Δια ζώσης συμμετείχε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, χαρακτηρίζοντας το θέμα πολύ σοβαρό. Στην ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια στάθηκε αρχικά ο βουλευτής, εξηγώντας ότι οδηγεί στο να μείνουν εκτός Πανεπιστημίων 40 χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, ενώ έκανε αναφορά και στην ιδιωτική παιδεία και τα κολλέγια. Για την ελάχιστη βάση εισαγωγής, είχαν μιλήσει σχεδόν όλες οι πλευρές του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας και η Πρυτανεία, στη συνεδρίαση που έλαβε χώρα τον Φλεβάρη του 2021.

¨Και να που τώρα βρισκόμαστε όχι μόνο στην έξοδο των μαθητών από τα Πανεπιστημιακά τμήματα, αλλά δυστυχώς λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, βρισκόμαστε μπροστά στη συζήτηση που το ίδιο το υπουργείο ανοίγει, στο να συγχωνευθούν ή και να κλείσουν τμήματα. Είναι κάτι που ανέφερε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο κ. Αλμπάνης κι αυτό μας ακουμπά και εμάς και βρισκόμαστε σε ένα δεύτερο δημοτικό συμβούλιο, για το τι θα γίνει με το πανεπιστήμιο της Πρέβεζας. Το Πανεπιστημιακό τμήμα πρέπει να συνεχίσει και να παραμείνει εδώ, στην Πρέβεζα. Αυτό το λέω μόνο και μόνο με Ακαδημαϊκούς όρους ” τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας επισημαίνοντας παράλληλα την πολυεπίπεδη συνύπαρξη της Πρέβεζας, με το Πανεπιστημιακό τμήμα. Σε ενδιαφέροντα στοιχεία που αποτελούν επιχειρήματα για τη συνέχιση και παραμονή του τμήματος στην Πρέβεζα, αναφέρθηκε στη συνέχεια ο κ. Μπάρκας, επισημαίνοντας ότι έχουν αποφοιτήσει περισσότερα από 2 χιλιάδες άτομα από την Πρέβεζα και έχουν βρει εργασία, υπάρχουν 17 Καθηγητές, υπάρχει άριστο διοικητικό προσωπικό, υπάρχουν επίσης σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις.
Ένα εξόχως σημαντικό ζήτημα που επίσης στάθηκε ο βουλευτής ήταν η φοιτητική μέριμνα, τόνισε ότι το τμήμα πρέπει να γίνει πιο θελκτικό, έκανε αναφορά στην εστία δηλαδή τη στέγαση των φοιτητών αλλά και στη λέσχη, για τη σίτιση των φοιτητών. Πρότεινε στον τεράστιο χώρο του Στρατπέδου Κονκουρή να δημιουργηθεί μελλοντικά εστία και εστιατόρια σίτισης των φοιτητών. Ακόμα, έβαλε στη συζήτηση και την αλλη Ακαδημία που διαθέτει η περιοχή μας, την ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου (Α.Ε.Ν.) σημειώνοντας ότι θα μπορούσαν να αλληλοβοηθηθούν στα ανακαινισμένα εστιατόρια που διαθέτει η Ακαδημία.

Καταλήγοντας ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, τόνισε ότι το τμήμα δεν πρέπει να φύγει από την Πρέβεζα καθώς πληρεί όλα τα Ακαδημιακά Κριτίρα, ενώ σε πολιτικό επίπεδο, χαρακτήρισε την ελάχιστη βάση εισαγωγής, Πηγή Κινδύνου που γίνεται επιχείρημα στους καθηγητές που θέλουν να φύγει το τμήμα από την Πρέβεζα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα