Παρασκευή, 29/03/2024 | 14:39

Νέα μέτρα : Τι θα ισχύει για εστίαση, διασκέδαση και κόκκινες περιοχές

516 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/10/2021, 10:15 πμ | 0 σχόλια

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης, δίνοντας ουσιαστικά το τέλος των lockdown, ακόμη και τοπικά, το τέλος της απαγόρευσης κυκλοφορίας και το τέλος της απαγόρευσης μουσικής. Ελεύθερα όλα για τους εμβολιασμένους στην εστίαση και στη διασκέδαση σε εσωτερικούς χώρους και σε όσους χώρους δέχονται μόνο εμβολιασμένους.

Αναλυτικά τα «νέα μέτρα»
 Ο «χάρτης» της πανδημίας θα ενημερώνεται για την ενημέρωση των πολιτών δίχως να υπάρχουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές, με αυτά που ισχύουν στην υπόλοιπη Ελλάδα.

 Η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα εστίασης παύει να ισχύει για τις κόκκινες περιοχές.

 Στους κλειστούς χώρους για αμιγώς εμβολιασμένους δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Το προσωπικό θα τηρεί όλα τα μέτρα και μάσκα και ατομική προστασία.

 Για τους μεικτούς χώρους ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν.

 Οι χώροι που είναι μόνο για εμβολιασμένους δεν θα έχουν τον περιορισμό της χρήσης μάσκας και όλα αυτά θα επανεξεταστούν σε 15 ημέρες.
Τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι θα είναι κανονικά με μάσκες, ανεξαρτήτως αν είναι ο χώρος είναι αμιγής ή μεικτός.
Στην ουσία χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις κόκκινες περιοχές θα μπορούν να κινούνται οι πολίτες, οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό όπως είναι η μάσκα και οι αποστάσεις.
Επιπλέον ελευθερίες δίνονται με βάση τα νέα μέτρα, στους εμβολιασμένους, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους διασκέδασης, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ κορονοϊού.
Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.
Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από το Σάββατο 09 Οκτωβρίου για 15 ημέρες οπότε και θα αξιολογηθούν εκ νέου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα